DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hamilton egészen közel a Mercedeshez

Lewis Hamiltont rendkívül megviselte a 2016-os keserű szezon, amikor már néha úgy érezte, saját csapatában sem bízhat. Azóta eltelt egy esztendő, a brit pedig újra közel került az istállóhoz.

Kemény csata, időnként vereséggel, időnként győzelemmel, de sosem igazán jókedvűen befejezve. Ez jellemezte Lewis Hamilton és Nico Rosberg rivalizálását a tavalyi évadban, amelynek végén minimális különbséggel a német legyőzte régi ellenlábasát és világbajnok lett.

Ekkorra az azóta négyszeres világbajnokká váló brit igen távol került már istállójától, nem volt meg a korábban rendíthetetlennek tűnő bizalom, az is megfordult a fejében, hogy elhagyja a csapatot. Nico Rosberg váratlan visszavonulása után aránylag gyorsan oldódott a feszültség a felek között.

Valtteri Bottasszal már nem alakult ki (legalábbis egyelőre) a korábbi években megszokott negatív vibrálás, sőt, a finn és nagynevű csapattársa igen jó viszonyt ápolnak egymással a kezdetek óta. (Tavaly) a téli szünetben történt a nevezetes „konyhai találkozás” Toto Wolff csapatfőnök és Lewis Hamilton között, ahol tisztázták a félreértéseket és új alapokra helyezték az istálló és a pilóta kapcsolatát. Mint láthatjuk, igen nagy sikerrel, ugyanis a Mercedes brit pilótája 2017-ben nem talált legyőzőre.

Milliószor közelebb Hamilton a Mercedeshez, mint egy éve


„Minden versenyzőnek megvan a joga, hogy mérges legyen, ha elveszít egy világbajnoki címet. Senkitől ne várjuk, hogy vidám legyen a hangulata, amikor éppen elhappolták az orra elől a bajnokságot” – fogalmazott Toto Wolff a formula1.com weboldalon. „Nyilvánvaló, hogy még tett rá egy lapáttal, hogy nem voltak jó viszonyban. A szezonban folyamatosan rakódott Lewisra a frusztráció”.

„Az a téli találkozó azonban mindent megváltoztatott. Nem volt éppen könnyű beszélgetés, de azóta folyamatosan és együtt fejlődtünk és váltunk erősebbé. Tökéletes párosítás: mi a legjobb autót adjuk neki, ő pedig a legerősebb vezetését. Mindkét félnek a legjobbat hozza. Hogy közelebb áll-e a Mercedes Hamiltonhoz, mint azelőtt? Milliószor közelebb” – mondta ki a legfontosabbat a csapatfőnök.

„Néha szükséges, hogy nehéz pillanatokon is átessünk, attól fejlődünk igazán” – tette hozzá Wolff. Azok után, hogy Hamilton nemrég nyilatkozta, hogy 2020-ig mindenképpen szeretne versenyezni, formalitásnak tűnik a szerződéshosszabbítás.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: