DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Kiüthetik Kubicát a Williamstől

Úgy fest, nem véletlenül halogatja a döntést a Williams-Mercedes, ki kapjon ülést Lance Stroll mellett 2018-ban a csapatnál. A hírek szerint 15 millió dollárnyi orosz tőke miatt lemaradhat a lengyel.

Egyre több szakértő szerint a Williams szándékosan húzza-halasztja a jövő évi felállással kapcsolatos döntését, mivel a többi versenyzői ülés már elkelt. Így pedig, szinte már egy árveréshez hasonlatosan nyugodtan megvárhatják a legtöbb pénzt hozó pilótát. Ez pedig kétségkívül Szergej Szirotkin, akinek hatalmas ütőkártya van a kezében.

Bár a közvélemény és a szakértők többsége Robert Kubicát várja befutónak, egyáltalán nem biztos, hogy végül rá esik a választás, pedig marketingszempontból sem lenne éppen utolsó egy ilyen visszatérésnek helyet adni. A népszerű lengyel pilóta mögött is állnak szponzorok, de nem vehetik fel a versenyt az orosz tőkével.

Kubica "helyére" pályázik Szirotkin a tőkeerős szponzoraival?


A 22 éves Szirotkinnak ugyanis nagyon nyomós érvei vannak saját maga mellett, egészen pontosan az orosz SMP támogatása, Borisz és Arkagyij Rotenberg vezetésével. A kanadai Le Journal de Montreal lap szerint tizenöt millió dollárt ajánlottak a Williams istállónak, hogy Szirotkint szerződtessék 2018-ra.

Egyelőre a hírek arról szólnak, hogy első lépcsőben Kubicát választhatja a grove-i istálló állandó pilótának, Szirotkint pedig tartalékversenyzőnek. Azonban, ha a lengyel alulteljesít, máris helyet cserélnének. Más, meg nem nevezett források szerint azonban a tizenötmillióért állandó ülést kérnek támogatott pilótájuknak az orosz üzletemberek.

A jelenlegi Formula-1-ben pedig egy olyan privát csapatnak, mint a Williams, igencsak hosszan meg kell fontolnia ekkora pénzösszegnél, hogy hogyan is tovább. Mindenesetre a legkevésbé sem biztató Kubicára nézve a bejelentés hosszas halogatása.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: