DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Vettel: Tanult a hibáiból a Ferrari

A 2017-es szezon gyakorlatilag Sebastian Vettel és Lewis Hamilton küzdelméről szólt. A Ferrari az elmúlt éveket nézve idén volt a legerősebb, amire valóban építheti a német az önbizalmát a jövőben.

Nem sokan gondolták volna 2016 őszén, hogy a Ferrari 2017-ben ennyire meg fogja szorongatni a Mercedest. Sebastian Vettel sokáig vezette is a tabellát, és Szingapúrig még nagy esélye volt az ötödik világbajnoki cím megszerzésére, de az ottani baleset, és az azt követő futamok megpecsételték a német sorsát.

Talán ezekre a hétvégékre emlékezik vissza Vettel a következő mondataiban: „Volt két vagy három versenyünk, ami különböző okok miatt nagyon sokba került, a Mercedes viszont rendkívül erős és kiegyensúlyozott maradt egész évben. A végén nem voltunk elég jók, hogy a formánkat átvigyük az utolsó versenyre és megszerezzük a bajnoki címet.”

 vettel-tanult-hibaibol-a-ferrari2017



A német pilóta nem aggódik és biztosra veszi, hogy a Ferrari jövőre jobb teljesítményre lesz képes: „Tudjuk, mit kell tennünk. Voltak dolgok, amikből nyilvánvaló, hogy tanulnunk kell, és olyanok is, amikbe nem lát bele az ember. Biztos vagyok benne, hogy alaposan utána fogunk járni minden hibának, és mindegyikre találunk majd megoldást.”

Vettel abban is reménykedik, hogy a tavalyi télhez hasonlóan most is rendkívülit fejlődhet a csapat: „Ha visszatekintünk arra, hol jártunk 2016-ban, a legnagyobb lépést a téli teszten tettük meg. Ez gyakorlatilag elveszett, ahogy haladt előre a szezon, de idén nagyon sok potenciál volt az autóban, nagy lépéseket tettünk meg, aminek köszönhetően sikerült harcban maradnunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: