DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Egyre szorosabb a kapcsolat a Red Bull és a Honda között

A japánok jövőre az energiaitalosok fiókcsapatát, a Toro Rossót látják el erőforrásaikkal, a kapcsolat pedig nagyszerű ugródeszka lehet ahhoz, hogy a négyszeres F1-es bajnok istálló autóira fessék fel a Honda-feliratot 2019-től.

Ahogyan azt már hetek óta tudni lehet, a Toro Rosso Honda-motorokkal fog versenyezni 2018-tól, miután a McLaren felbontotta egyezségét a japánokkal – így Fernando Alonso csapata a Renault-val próbál meg harcba szállni a jobb eredményekért. Annak ellenére, hogy a Honda három viharos évet tudhat a háta mögött, a Red Bull holdudvarában pozitívan tekintenek az együttműködés elé: folyamatosan olvashatunk nyájas megszólalásokat mindkét oldalról, melyek azonban valószínűleg a kezdeti önbizalomnak tudhatóak be.



A Red Bull eddig nem igazán sietett cáfolni, hogy a Toro Rossó-s megállapodás csak ugródeszkát jelent ahhoz, hogy 2019-től már az anyacsapat is szövetkezzen a japánokkal, Helmut Marko tanácsadó pedig úgy véli, minden a legnagyobb rendben halad előkészületek terén. „Jelenleg keményen dolgozunk a Hondával, hogy versenyképes csomagot hozzunk létre a Toro Rossónál. Nagyon elégedettek vagyunk a Honda eddigi fejlődésével, és azzal, amit a szezon kezdetéig fognak véghezvinni” – idézte az osztrákot a thisisf1.com.

Marko hozzátette, hogy istállója minden eszközzel támogatni fogja a Hondát, amellyel „a Red Bull Technology rendelkezik.” Ez egyértelmű jele lehet annak, hogy az energiaitalosok a Renault-val 2018-ban lejáró szerződést követően már a japánokkal fognak együttműködni az anyacsapatnál – ezért árgus szemekkel fogják figyelni a Toro Rossónál zajló munkát a következő évben. „Meg fogjuk nézni, és nagyjából a jövő év közepén mondhatom el, hogy mit fogunk majd csinálni” – mondta Marko a Red Bull terveiről.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: