DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Hivatalos: Jön az Alfa Romeo Sauber

Amiről a Formula.hu exkluzív informátorai már pár napja beszámoltak, azt most közleményben is megerősítették: a svájci csapat és az olasz márka többéves együttműködési szerződést írt alá.

Már hosszú ideje lehetett hallani – és ezt a Formula.hu helyszíni tudósítói is megerősítették az Abu Dhabi Nagydíj hétvégéjén –, hogy a Ferrari szorosabbra szeretné fűzni kapcsolatát a Sauberrel, és egyúttal rajtuk keresztül szeretnék visszahozni az Alfa Romeót a Formula-1-be. Nos, szerda délelőtt a svájci csapat hivatalosan is bejelentette, hogy többéves technológiai partneri és névadó szponzori szerződést kötöttek az ikonikus olasz márkával, így 2018-től kezdődően Alfa Romeo Sauber F1 Team lesz az istálló hivatalos neve.

Az Alfa Romeo, amely az F1 első két szezonját letarolta, majd kisebb-nagyobb kihagyásokkal hol motorszállítóként, hol saját csapattal vettek részt a száguldó cirkusz küzdelmeiben, most 30 év távollét után fog ismét szerepelni az autósport királykategóriájában. Sergio Marchionne, a Fiat Chrysler Automobiles elnök-vezérigazgatója így kommentálta a bejelentést:

sauber-alfa-romeo-1



„A Sauberrel kötött megállapodás fontos lépése az Alfa Romeo mint márka újraformálásának, hiszen 30 évnyi távollét után térnek vissza a Formula-1-be, így egy komoly múlttal rendelkező márka csatlakozik a többi jelenlévő autógyártóhoz. A cég maga is profitálni fog a Sauber technológia tudásából és vitathatatlan tapasztalatából. Az Alfa Romeo mérnökei és szerelői, akik a két újonnan kiadott modell, a Giulia és a Stelvio esetén már bebizonyították a képességeiket, szintén átadhatják tapasztalataikat a Saubernek. Emellett a rajongóknak ismét lehetőségük lesz támogatni egy olyan márkát, amelynek határozott célja, hogy egy új és izgalmas fejezetet írjon a már így is egyedi és legendás sporttörténelmébe.”

Pascal Picci, a Sauber Holding AG elnöke a következőket mondta el: „Örömmel köszöntjük az Alfa Romeót a Sauber csapatában. Az Alfa Romeónak hosszú és sikeres története van a nagydíjversenyzés világában, ezért rendkívül büszkék vagyunk rá, hogy ez a világszerte ismert márka minket választott az autósport csúcsába való visszatéréshez. Remek lehetőség nekünk is, hogy egy autógyártóval dolgozhatunk együtt szorosan, hogy tovább fejlesszük a technológiánkat. Biztosak vagyunk benne, hogy közösen sikerre vihetjük az Alfa Romeo Sauber F1 Team csapatát, és már várjuk az együttműködést.”

Az Alfa Romeóval kötött szerződés tehát egyértelmű jele annak, hogy valóban szorosabbá válik a kapcsolat a szintén a Fiat-konszernhez tartozó Ferrarival, s ez bizony a pilótafelállásra is kihatással lehet. A Formula-2-es bajnok Charles Leclerc érkezése ettől függetlenül is borítékolható, ám emiatt könnyen lehet, hogy a maranellóiak másik fiatal tehetsége, Antonio Giovinazzi is ülést kap 2018-ra, Marcus Ericsson kárára – vélhetően pár héten belül erről is bejelentés születik.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: