DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Alonso „finom pusziként” értékeli balesetét

A kétszeres F1-es világbajnok spanyol délelőtt összetörte a McLarent az Abu Dhabiban zajló teszten, de így is értékes adatokat gyűjtött, ahogy a másik autóban ülő Oliver Turvey is.

A McLaren két dologgal hívta fel magára a figyelmet a Pirelli által Abu Dhabiba szervezett teszt első napján. Egyrészt az elmaradt brazíliai alkalom miatt a wokingiak a többi csapattal ellentétben két autót is pályára küldhettek a pár nappal ezelőtt idényzáró helyszínén, másrészt Fernando Alonso az egyiket közülük alaposan összetörte a délelőtti etap során. A kétszeres világbajnok azonban így is száz kör fölé jutott, így abszolút pozitívan értékelt a keddi nap végén a GpUpdate.net szakoldal hasábjain:

alonso-crash-abu-dhabi-teszt-1



„Rendkívül hasznosnak bizonyult megismerkedni a 2018-as gumikkal. Jónak tűntek, éreztem, hogy rendben van a teljesítményük, és a kopást is kontroll alatt lehet tartani, szóval összességében jó érzéseim vannak velük kapcsolatban. Délelőtt finoman megpusziltam a falat, ezzel időt veszítettünk, de a szerelők kiváló munkát végeztek, hiszen még ebéd előtt újra pályára tudtam gurulni.”

A McLaren másik autójában Oliver Turvey ült – ő így fogalmazott: „Az utolsó pillanatban jött ez a lehetőség, de kellemes meglepetésként ért, hogy részt vehettem a teszten Abu Dhabiban. Jó érzés volt ismét vezetni az MCL32-t és dolgozni a Pirellivel a gumifejlesztésen. Nagyon jól éreztem magam az autóban. Hasznos volt a mai nap, mivel ezen a pályán már vezettem a McLarennel, így tudtunk hosszú etapokat is teljesíteni, amelyek során jó ritmust találtunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: