DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 7. hétfő
F1

Ricciardo: Csak egy jó rajtra van szükségem

Noha a Red Bull a hétvége eddigi részében nem tudta felvenni a versenyt a Mercedesszel és a Ferrarival, az ausztrál F1-es pilóta meglepetésre negyedik helyre lőtte be autóját az Abu Dhabi Nagydíj időmérőjén.

Legyen szó szabadedzésekről, vagy az időmérő első két szakaszáról, a Red Bull folyamatosan elmaradt az idei világbajnoki harc meghatározó csapataitól, amíg Max Verstappen messze elmaradva tőlük, másfél másodperces hátrányban a hatodik helyen zárt, Daniel Ricciardo az utolsó utáni pillanatban elorozta a negyedik pozíciót Kimi Raikkönentől. Az ausztrál bízik benne, hogy vasárnap lesz esélye a dobogóért küzdeni a szezon utolsó futamán.



„Odaértünk, de nem voltunk olyan gyorsak, mint arra korábban számítottunk” – nyilatkozta a Sky Sportsnak az Azerbajdzsáni Nagydíj győztese. „A Q3-as első próbálkozásunk nagyon rosszul sült el, és úgy éreztem, megértettük, miért. Sikerült is összeraknunk egy jó kört, és át tudtuk ugrani az egyik Ferrarit. A második sor elég ahhoz, hogy harcba szállhassunk holnap.”

„Egyértelműen van esélyünk a dobogóra. Közel vagyunk, és csak egy jó rajtra van szükségem, hogy sikerüljön. Még mindig néhány tizedre vagyunk a Ferraritól és a Mercedestől, de ha az éjszaka folyamán elvégzünk néhány változtatást, szerintem az autó kedvezni fog nekünk. Ez az év nem bizonyult tökéletesnek, ami a szombatokat illeti, ezért jó érzés egy ilyen remek körrel zárni a szezont” – tette hozzá Ricciardo.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: