DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Hamilton: Remélem, nem fogunk vonatozni

A négyszeres F1-es bajnok nem tudta elhódítani a pole-pozíciót az év utolsó futamán, viszont nagy csatára készül vasárnap, és nem akarja, hogy egymás mögött autózzon társaival 55 körön keresztül.

Noha Lewis Hamilton csaknem két tizeddel maradt el Valtteri Bottastól az Abu Dhabi Nagydíj időmérő edzésén, a brit egy cseppet sem bánkódott a második hely miatt. Talán azért, mert így ígéretét megtartva hozzásegítheti a bajnoki második helyhez csapattársát, valamint azért, mert innen nagyobb csatát remél. „Bízom benne, hogy nem fogunk vonatozni holnap” – nyilatkozta a brit a kvalifikáció után.



„Azt akarom, hogy legyen valami csata, akár a gumikopásnak, akár a bokszkiállásoknak köszönhetően” – mondta Hamilton, majd beismerte, hogy kissé elszámolta magát beállítások terén. „A szabadedzés jól ment, nagyszerűen éreztem magam kényelmesen az autóban. A délután folyamán egyre hűvösebbé válik a pálya, erre pedig reagálnod kell. Talán túl messzire mentem, végig harcoltam az autóval.”

A brit még úgy nyilatkozott pénteken, hogy a Ferrari feltámadására számít, azonban Sebastian Vettel több mint fél másodpercet kapott Valtteri Bottastól a Q3 végén – ezt azonban nem gondolta volna. „Ha hűvösebb lesz, az jót tesz nekünk” – folytatta a négyszeres bajnok, majd megdicsérte a karrierje negyedik pole-pozícióját szerző finn pilótát. „Valtteri kivételes munkát végzett ma, megérdemelte a pole-t.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: