DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Alonso egy dolgot emelne ki az elmúlt évekből

Fernando Alonso nem mondhatja, hogy boldog időszakon van túl, hiszen a McLaren és a Honda nem tudott sikeresen együttműködni. A spanyol egy dolgot tudott kiemelni az utóbbi évekből.

A wokingiak jövőre már a Renault erőforrásával köröznek majd, és ez adhat újabb erőt és eredményeket a kétszeres világbajnoknak, akinek az elmúlt három év alatt csupán néhány ötödik pozíció jutott legjobb eredményként a McLaren-Honda szenvedése miatt.

Abu Dhabiban a spanyolhoz szegezték a kérdést, miszerint melyik nagydíjra emlékezik vissza a legszívesebben az elmúlt három évből. Alonso a következőt válasszal állt elő: „Nagyon nehéz kiemelni egy versenyt, mert a teljesítményünk sosem volt meg. Az ötödik pozíció ellenére a tavalyi Monacói Nagydíj sem volt olyan, mint amilyennek lennie kellett volna.”

 alonso-egy-dolgot-emelne-ki



„Úgy gondolom, hogy amit ki tudnék emelni az elmúlt három évből, az a csapat szellemisége és elkötelezettsége, amit csodálatosként jellemeznék” - folytatta a kétszeres világbajnok az utóbbi évi egyik pozitívumával.

Alonso szerint hihetetlen csapata kitartása: „Megéltem néhány hullámvölgyet a karrierem során különböző istállóknál, de ez volt az első alkalom, hogy a vasárnapi teljesítmények ellenére a csapat azonnal a következő versenyre, lépésre és aero fejlesztésre tudott koncentrálni.”

„Senki sem adta fel a harcot a teljesítményünk miatt, és ez az a dolog, amit el tudok vinni magammal az elmúlt évekből, ez az a lecke, amit később is hasznosíthatok” - zárta mondandóját a spanyol.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: