DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Hamilton: Lesz még jobb a Ferrari

Noha Sebastian Vettel élen zárt az első szabadedzésen, délután már nem bírt Lewis Hamilton Mercedesével - a brit azonban úgy véli, a maranellói F1-es alakulat kemény ellenfelük lesz a hétvége további részében.

Nagyjából azonos volt a különbség Sebastian Vettel és Lewis Hamilton között az Abu Dhabi Nagydíj pénteki napján: az első, még 30°C-os hőmérséklet mellett rendezett szabadedzésen a Ferrari versenyzője 120 ezreddel múlta felül a brit pilótát, a mercedeses viszont délután visszavágott, és a versenyéhez sokkal hasonlóbb körülmények között csaknem másfél tizedet adott a németnek.



Mivel azonban a Ferrari módosított a beállításain, miután kevésbé voltak versenyképesek az utolsó szektorban, az idei év világbajnoka szerint a vörösök fognak még fejfájást okozni nekik. „Egyértelműen arra számítok, hogy többre lesznek képesek” – nyilatkozta Hamilton a második gyakorlást követően.

„Az éjszaka folyamán változtatni fogunk a beállításokon, ezért remélhetőleg tőlünk is többre lehet majd számítani. Mindig vannak olyan területek, ahol lehet. Elég szelesnek bizonyult az idő, hátszél, szembeszél, keresztszél is volt a kanyarokban, jobban meg kell értenünk ezt. Összességében azonban pozitív napot zártunk.”

A negyedik világbajnoki címe tiszteletére aranyozott sisakban versenyző Hamilton egy másik nyilatkozatában úgy vélekedett, hogy bár élvezte a pénteket, örül neki, hogy nem kell több edzésnapot teljesítenie a 2017-es Forma-1-es szezonban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: