DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Verstappen a valaha volt legjobb fiatal?

Időnként előfordul, hogy egy istálló főnöke egy rivális csapat fiatal tehetségét magasztalja. A Mercedesnél nem először hallunk igazán pozitív véleményt Max Verstappen teljesítményéről.

Max Verstappen első féléve 2017-ben nem a legkellemesebb emlékei között fog megmaradni. Folyamatosan sújtották a technikai hibák, illetve más szerencsétlen esetek. Az első tizenkét versenyből mindössze öt alkalommal látta meg a kockás zászlót, többségében a Red Bull-Renault technikai problémái miatt. Kétszer rajtbalesetbe keveredett, egyik esetben sem saját hibájából.

A rettentően pocsék első félév után egy kitűnő feltámadásnak lehettünk szemtanúi, az autó feljavult mind sebességében, mind megbízhatóságában. A szakemberek elismerését is kivívta malajziai és mexikói futamgyőzelmeivel, ráadásul az utóbbi hónapokban egyértelműen jobban szerepel csapattársánál, Daniel Ricciardónál is.

Max Verstappen lenyűgözi Niki Laudát


Niki Lauda, a Mercedes szaktanácsadója egészen odáig merészkedik, hogy a valaha látott legjobb fiatal tehetségnek titulálja az ifjú hollandot. „Ha összes eddigi, motorsportban eltöltött évemre visszatekintek, Max a legfantasztikusabb fiatal pilóta, akit valaha is láttam. Nincs is kétségem efelől” – dicsérte a konkurens istálló pilótáját a háromszoros világbajnok.

„Max tizenkilenc és húsz évesen is lenyűgöz. Agresszív és gyors. A jövőjével kapcsolatban azonban lenne számára egy fontos tanácsom, mindig két lábbal álljon a földön, sose szálljon el magától. Ha képes minden téren kontrollálni magát a külső hatásokkal szemben, a Formula-1 egyik legnagyszerűbb pilótái közé kerülhet hamarosan” – tekintett a jövőbe Niki Lauda.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: