DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Massa már tudja, ki lép a helyére a Williamsnél

Abu Dhabiban utolsó versenyére készül a brazil F1-es pilóta, és ha hinni lehet szavainak, a grove-i istálló már eldöntötte, ki örökli ülését a 2018-as szezontól kezdődően.

Már csak egy verseny, és hivatalosan is véget ér Felipe Massa pályafutása: a brazil nemrég még nosztalgiázott, hiszen elmesélte, hogy kik voltak legnagyobb ellenfelei a Forma-1-ben (korábbi csapattársát, Kimi Raikkönent meglepetése kihagyta – a neveket ide kattintva olvashatjátok el) és felidézte pályafutása legjobb versenyét, most azonban előre tekintett, még pedig arra, ki lesz a csapattársa.



A búcsúzó brazil nem merne fogadni utódjára, azt azonban sejti, hogy a Williams milyen irányba szeretne haladni majd. „Szerintem már tudom, és nem kell fogadnom rá! Nem mondok semmit, de úgy hiszem, tudom ki lesz az. Mivel befejezem, nem számít, hogy ki érkezik majd a helyemre. Nekem megfelel, boldog vagyok, és a legjobbat remélem a csapat számára” – idézte a Motorsport a tizenegyszeres futamgyőztest, aki talán nem is bánja, hogy sokkal nagyobb a visszhang utódja, mintsem a visszavonulása körül, egy évvel ezelőtt ugyanis már elbúcsúztatták az F1-ből.

A legnagyobb esélye egyébként Robert Kubicának van, aki a gárda 2014-es autójával már tesztelt két alkalommal, az idei, FW40-es modellt viszont a szezonzáró gumiteszten vezetheti majd először, Abu Dhabiban. A Williams ifjú pilótája, Lance Stroll mindössze annyit mondott, amikor az új csapattársról kérdezték, hogy számára mindegy, ki lesz a garázs másik oldalán, egyetlen dolog viszont fontos: az, hogy csapatjátékos legyen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: