DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

A Williams megerősítette: Kubica tesztelni fog Abu Dhabiban

Stroll, Szirotkin és Kubica vezeti a Williamst a jövő heti gumiteszten, erősítette meg a csapat – árulkodó, hogy fiatal pilótákkal osztja meg az autót a lengyel, aki először ül az istálló idei modelljébe.

Sajtóértesülések alapján már szinte biztosan tudhattuk, hogy Robert Kubica vezetni fogja a Williamst az Abu Dhabi Nagydíjat követő kétnapos gumiteszten, ahogy egy napja az is kiszivárgott, hogy a Renault kötelékében álló Szergej Szirotkin is lehetőséget kap ezen a gyakorláson. A Williams ma rövid közleményben erősítette meg, hogy a két pilóta, valamint a jövő évi szerződéssel rendelkező Lance Stroll vezeti az FW40-et november 28-29-én.

A menetrend a következő lesz: kedd délelőtt Kubica ült a volán mögé, majd délután Strollnak adja át a terepet. Szerda reggel Szirotkin következik, melyet követően délután újra Kubicáé lesz a főszerep, így a lengyel ül az autóban a legtöbbet.



A Williams indoklása szerint Stroll „megerősített 2018-as versenyzőként”, Kubica „óriási tapasztalata”, Szirotkin pedig „nagyon ígéretes fiatal tehetség” volta miatt kapta a lehetőséget. „A teszt célja kiértékelni a 2018-as jelölt abroncsokat az F1 gumiszállítója, a Pirelli megbízásából” – áll a sajtóközleményben. Ugyanakkor nem lepne meg minket, ha a Williamsnek lenne egy mellékes szándéka is a teszttel: Kubica képességeit és gyorsaságát felmérni, azonos körülmények között összehasonlítva a két másik, fiatal pilótával.

A 32 éves lengyel először vezetheti a Williams idei autóját. Korábbi két tesztjén, Silverstone-ban és a Hungaroringen a 2014-es versenygépet próbálta ki, utóbbi alkalommal szintén egy referencia, Paul di Resta társaságában. A hétfői sajtóhírek szerint Kubica már alá is írta kétéves szerződését a grove-i csapattal, ám a csapat ezt igyekezett cáfolni, annyit elismerve, hogy folyamatosan tárgyalnak a hét év kihagyás után visszatérést tervező versenyzővel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: