DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Sajtó: Kubica két évre aláírt a Williamshez

A holland média tényként számolt be arról, hogy Robert Kubica 2018-as visszatérése megvalósul: forrásaik szerint a lengyel nem is egy, hanem rögtön két évre kötött szerződést.

A Formula-1-ben utoljára 2010-ben szereplő Robert Kubica jövőre valóban újra versenyez: „bréking” jelzővel számolt be a hírről az RTL GP-re hivatkozva a holland Racingnews365 oldal.

A Kubicához közel álló források szerint a Formula-1 körforgásából súlyos ralibalesete és kézsérülése miatt kikerülő lengyel nem is csupán egy, hanem két évre írt alá a Williams istállóval, ahol Felipe Massa helyét veszi át. A decemberben 33. életévét betöltő versenyző 2018-ban és 2019-ben erősíti Grove-t.



Néhány éve még úgy tűnt, Kubica fizikailag sosem lesz alkalmas arra, hogy ismét F1-es autót vezessen. A visszatérés lehetősége nyáron merült fel először, amikor a pilóta a Renault-t kezdte tesztelni, a Hungaroringen pedig a 2017-es modellbe is beült. Ez alkalommal bizonyosodott be, sérült keze nem hátráltatja a vezetésben. Miután a francia istálló Carlos Sainzt választotta, a lengyel átpártolt a Williamshez, melyet két alkalommal már vezetett – közülük egyszer újfent a Hungaroringen –, és a hírek szerint Abu Dhabiban újra fog.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: