DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Hogy érezné magát Vettel Raikkönen helyében?

A Ferrari német pilótáját megkérték, képzelje magát csapattársa helyébe, aki több mint 90 nagydíj óta nem szerzett futamgyőzelmet. Vettel kétli, hogy a finn tisztában lenne ezzel a számadattal.

Abu Dhabiban a Ferrari versenyzője, Kimi Raikkönen értékelte szezonját: a finn, aki ötödik helyen áll a világbajnokságban, míg csapattársa, Sebastian Vettel második, úgy fogalmazott, idei teljesítménye „messze van attól, amit elképzeltem”, és hozzátette „én is azért vagyok itt, hogy próbáljak versenyeket és bajnokságokat nyerni”.

Ugyancsak csütörtökön Vettellel a nagydíj hivatalos sajtótájékoztatóján közölt egy finn újságíró egy számadatot arról, hogy csapattársa több mint 90 nagydíjat teljesített győzelem nélkül. A sajtómunkás ezután feltette a kérdést, hogy érezné magát Vettel, ha ilyen eredményei lennének?



„Nos, amint épp bebizonyítottuk, a versenyzőknek nincs túl jó memóriájuk. Egészen biztos vagyok benne, hogy ha Kimit megkérdeznék, nem lenne tisztában ezzel a számadattal” – olvasható a sajtótájékoztató leiratában Vettel válasza. A német arra célzott, hogy a médiateremben mellette ülő Lewis Hamilton pár perccel korábban nem tudta felidézni éve legjobb előzéseit. „Úgy vélem, általában mind előre tekintünk. A sport megtanítja nekünk, hogy ne nézzünk hátra, mindig van egy következő verseny, jön egy frissítési csomag, hamarosan megteszünk egy újabb lépést, amit várni lehet.”

„Ez bizonyos tekintetben megtanít valamire: nem arra, hogy felejts, hanem arra, hogy az elkövetkezőkre összpontosíts, ne az foglalkoztasson, ami már mögötted van. Nem hinném, hogy ez nagy ügy lenne. Mindig találni számokat, amik kedveznek neked, és olyanokat is, amik kevésbé jó képet festenek rólad” – védelmezte a 2013-as Ausztrál Nagydíj óta győzelem nélküli Raikkönent Vettel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: