DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

A Ferrari-junioroktól tart Ericsson

Aggodalmát fejezte ki a svéd pilóta, miután szárnyra kaptak a Ferrari-Sauber összeborulásról szóló hírek. Ha a két istálló még szorosabbra fűzi viszonyát, azzal mindkét sauberes ülése veszélybe kerül.

Nyílt titok lett az utóbbi néhány hónap során, hogy a Ferrari egyfajta „B” csapatot szeretne csinálni a Sauberből. Szemmel láthatóan egyre inkább belefonták magukat a hinwili gárda működésébe: az idén használt, elavult erőforráshoz képest jövőre a legfrissebb specifikációjú motort szállítják le nekik, cserébe pedig egészen valószínű, hogy a Ferrari egyik juniorja, Charles Leclerc ülhet be a Sauber egyik autójába. Természetesen a maranellóiak akkor lennének teljesen elégedettek, ha a másik ülést is saját pilóta, konkrétan Antonio Giovinazzi kapná meg. Ennek következménye persze az lenne, hogy Pascal Wehrlein mellett Marcus Ericsson is kénytelen lenne távozni a csapattól.

ericsson-2017-action

Könnyen lehet, hogy a hétvégi lesz az utolsó F1-es futama


Az Autosport megkeresésére Ericcson azt nyilatkozta, tudomása szerint „a Ferrarival zajló tárgyalások miatt” tart eddig a Sauber 2018-as pilótafelállásának bejelentése. Ahogy fogalmazott, még azt nem döntötték el a felek, pontosan milyen mélységű kapcsolatot akarnak tartani az olaszokkal, és pontosan mit is takarna a szövetkezés. „Tudom, hogy a Ferrari mindkét pilótáját betolná a csapatba” – nyilatkozott a svéd. „Emiatt aggódok most leginkább, de még semmi sem dőlt el. Ettől eltekintve reménykedem, vagyis magabiztos vagyok, hogy én leszek az egyik pilótájuk – kivéve persze, ha a ferrarisoké lesz mindkét hely.”

ericsson_2017_portre2

Negyedik szezonján van túl, ám kiemelkedő eredményt nem sikerült elérnie - legjobb helyezése egy 8. pozíció volt, még 2015-ben

Ericsson egyik ütőkártyája mindenképp szponzori háttere, az Autosport tudomása szerint egyik támogatója az utóbbi 18 hónapban komolyabb összegeket fektetett be a Sauberbe. A svéd egyébként elismerte, hogy nincs „B” terve, mindenképpen az F1-ben szeretne maradni. „A menedzsmentem más szériákban is rendelkezik kapcsolatokkal, de én jövőre is a Formula-1-ben látom magam -ez a célom. Kissé aggasztó szerződés nélkül belekezdeni a szezon utolsó futamába, de úgy érzem, jövőre is a rajtrácson leszek.”

Ha a pletykák igazak, Leclerc érkezését már a most hétvégi Abu Dhabi Nagydíjon bejelenthetik. Ha pedig a Ferrari még inkább saját ízlése szerint tudja alakítani a most zajló ügyeket, akkor – sok olasz vágyát teljesítve – a jövőre leszállított motorjuk Alfa Romeo plecsnit is kaphatna, így egy másik legendás márkát visszahozva az F1 életébe.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: