DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Az utolsót még meg akarja nyerni Hamilton

Kerek tíz győzelemmel zárhatja a világbajnoki évet Lewis Hamilton, ha elsőként végez Abu Dhabiban. A Mercedes versenyzője egyáltalán nem várja, hogy elkezdődjön a megérdemelt téli szünet.

Lewis Hamilton világbajnoki címet érő szezonjában elengedhetetlen fontosságú volt őszi szériája, a Belga és USA Nagydíj közti hat versenyen szerzett öt győzelme. Az utóbbi két fordulón azonban dobogóra sem állt: Mexikóban csupán kilencedik helyezéssel biztosította be a negyedik vb-elsőséget, Brazíliában a bokszutcából negyedik lett. A versenyző elengedhetetlennek tartja a győzelmet a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjon, hogy az évet bajnokhoz méltón fejezze be.

„Mindent bele fogok adni Abu Dhabiban.  Izgatottan várom, nyilván szokatlan pozícióban vagyok” – mondta a Sky Sportsnak Hamilton, aki eddig kilenc győzelemmel rendelkezik idén, hétvégén tizedik sikerét szerezheti. A brit már korábban, a Brazil Nagydíj előtt elmondta, szeretné elkerülni, ami 2015-ben történt: abban az évben nem nyert az utolsó három nagydíj egyikén sem, miután világbajnoki címét már garantálta.

A négyszeres világbajnok nem várja, hogy a téli szünet elkezdődjön, egyszerűen olyan sok teendőt akar belezsúfolni a következő hetekbe: „Általában nem szeretem azt kívánni, hogy repüljön az idő. Karrierem hátsó felében járok, habár még így is viszonylag hosszúra elnyúlhat. Könnyű azt mondani, hogy bárcsak repülne az idő, én viszont örülök annak, hogy kihasználhatom. Nem kívánom, hogy legyen itt a téli szünet, mert akkor már a következő szezon közelegne, nekem pedig rengeteg tennivalóm van karácsony előtt” – mondta Hamilton, aki nemrég úgy fogalmazta meg életfilozófiáját, hogy egy percet sem akar kárba veszni hagyni idejéből.

„Ez a legjobb bajnoki év, mert másik csapat ellen harcoltunk, és mert annyi nehézséget és kihívást kellett legyőzni. Emiatt sokkal nagyszerűbb a siker” – beszélt egy másik megszólalásában az emlékeiben különleges helyet elfoglaló 2017-es szezon egészéről, mely során a Mercedesnél először nem csapattársa volt legfőbb ellenfele. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: