DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Hamilton: Régen csak 10 %-om használtam ki

Pályafutása első részében kizárólag az F1-re koncentrált Lewis Hamilton – ma azt mondja, akkoriban megkötözve érezte magát. Jelenleg egy percet sem akar elvesztegetni, ezért él olyan intenzíven a sporton kívül.

Sokkal jobban érzi magát a bőrében Lewis Hamilton 32 évesen, mint tíz évvel ezelőtt, Formula-1-es pályafutása kezdetén. A négyszeres világbajnok intenzív pályán kívüli társasági élete, utazásai, partijai megosztják a közönséget. Azt biztosan nem lehet a versenyzőre fogni, hogy magánélete rányomja a bélyegét teljesítményére – neki pedig erre a felfokozott aktivitásra van szüksége, hogy teljesnek érezze magát.



„Amikor arra gondolok, hogy éreztem magam néhány évvel ezelőtt, elképzelem magam, amint meg vagyok kötözve, és képtelen vagyok mozogni” – mondta Hamilton az olasz Sportweek magazinnak. „Ez is elég volt, hogy az F1-ben boldoguljak, és azt mondogattam magamnak, az enyém a legjobb munka a világon. De az autóból kiszállva úgy éreztem, a dolgaim nincsenek rendben. Nem éreztem magam teljesnek. Csak a bennem rejlő lehetőségek 10 %-át használtam ki.”

A brit versenyző úgy érzi, sok idejét elvesztegette, mikor minden energiáját kizárólag a versenyzésre koncentrálta, a külső tevékenységeket mellőzte – ahogyan nagyon sok Formula-1-es versenyző teszi. A szigorú McLarentől az engedékeny Mercedeshez való igazolása tette lehetővé, hogy felépítse mai életstílusát. „Gyakran elfelejtjük, hogy nem élünk örökké, az életünk pedig rövid. Én egy percet sem akarok eltékozolni. Félek attól, hogy valamit elszalasztok, ezért nagyon hosszúra nyújtom a napjaim” – beszélt életfilozófiájáról Hamilton.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: