DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Sainz volt csapatát büntetné

Carlos Sainz októberben igazolt át a Toro Rossótól a gyári Renault-hoz, ám Abu Dhabiban több millió dollártól is megszabadíthatja korábbi munkaadóját. Ha csak rajta múlik, ez így is lesz.

A fiatal spanyol pilóta foglalta el Jolyon Palmer, a Japán Nagydíj után megüresedő helyét a Renault istállónál, most negyedik éles bevetésére készül. A debütálás álomszerűen jól sikerült, Austinban az időmérő edzésen és a versenyen is kiváló teljesítményt nyújtva a kitűnő hetedik helyen végzett.

A Toro Rosso viszont mély gödörbe került a spanyol távozása óta, Szingapúr után egyetlen pontocska a mérleg, Danyiil Kvjat (közvetlenül a menesztése előtt) bravúros versenyzéssel szerzett egy egységet a bikák fiókcsapatának az Egyesült Államokban. Óriási harc dúl Sainz volt és jelenlegi csapata között a konstruktőri hatodik hely megszerzéséért. Korábban a spanyol szerezte a pontok zömét a Toro Rossónál, most azonban azon fáradozik, hogy a francia gyári istálló behozza lemaradását és az utolsó pillanatban volt csapata elé kerüljön az összetettben. Ezen ugyanis az év végi elszámolásnál több millió dollár múlik.

Ironikus tehát, de lehet, hogy az a pilóta rövidíti meg súlyos milliókkal a faenzai istállót, akinek korábban év közben szinte minden sikert köszönhettek. Hogyan készül erre Carlos Sainz? „Pozitív érzésekkel távoztam Brazíliából, egyre otthonosabban érzem magam a Renault-nál, az autóban már megvan az önbizalmam”.

Carlos Sainz már a Renault sikereiért dolgozik


„Nagyon szoros harc várható az összetett hatodik helyezésért, de készen állunk a megmérettetésre. Nagyon élvezem ezt az éjszakai versenyt, villanyfénynél egyébként is mindig jól teljesítettem idén, kiváló lenne megismételni a megszokott formámat. Abu Dhabiban mindig remek a hangulat, a záró futam egyébként is mindig különleges esemény” – tekintett előre Sainz.

„Nagyszerű, hogy nappali fénynél kezdjük a versenyt és teljesen sötétben fejezzük be. Ami a csapatot illeti, meg kellett szoknom néhány dolgot, ami másképp működik egy gyári istállónál, ráadásul év közben sosem könnyű váltani. Még mindig tanulgatom az autót, Abu Dhabiban újabb lépést szeretnék megtenni előre. Egyértelmű célom az időmérőn és a versenyen is a legjobb tízbe kerülni. Mosollyal szeretném zárni az évet” – tette hozzá a 23 éves spanyol.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: