DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Ecclestone: Az F1 nem gyorsétterem

A száguldó cirkusz korábbi ura saját bevallása szerint mindig Michelin-csillagos étteremként tekintett az F1-re, a bajnokság új, amerikai tulajdonosai azonban lejjebb adták a színvonalat.

Bernie Ecclestone közel négy évtizedig volt a Formula-1 első embere, irányítása alatt vált igazán globálisan is népszerűvé az autósport királykategória. Az idei év elején azonban távoznia kellett a sportág éléről, miután az új tulajdonos, a Liberty Media ragadta magához a száguldó cirkusz vezetését. Bár az F1 korábbi ura eddig viszonylag ritkán kritizálta az utódjait, a héten a Folha de S.Paulo hasábjain nyilatkozva utalt rá, hogy lejjebb adták a színvonalat:

ecclestone-f1-2016-dppi-1



„Mindig úgy kezeltem a Formula-1-et, mintha egy Michelin-csillagos étterem lenne” – idézi a 87 éves üzletember szavait az F1.com. „Nem helyes, ha úgy tekintünk az F1-re, mint egy gyorsétteremre. Ez az amerikaiak színvonala, ami jóval az F1-é alatt van. Mindenki, aki az elmúlt negyven érintett volt a Formula-1-ben, magas színvonalra számíthatott.”

Ecclestone szerint az új menedzsment még nincs teljesen tisztában vele, mi is a Formula-1 és hogyan kellene irányítani azt: „Fel kell ébredniük. Nincsen semmi bajom velük, inkább sajnálom őket. Olyan ez, mintha egy fogorvosra bíznák egy doktor munkáját” – fogalmazott, hozzátéve, hogy a Liberty Media által kifizetett komoly pénzösszeg a bizonyíték rá, hogy annak idején jól végezte a munkáját, hiszen különben nem vásárolták volna meg a tulajdoni jogot.

Az egykori vezető azt is elmondta, hogy nem vágyik vissza az F1 élére, és nem érzi úgy, hogy trükkel vették volna el tőle a pozíciót: „Ha kitúrtak volna, tettem volna valamit ellene. Az ilyesmi előfordul az életben. Lehet, hogy nem tudták, hogyan kérjenek meg rá, hogy álljak félre. Chase Carey el akarta foglalni a helyemet, szóval azt mondtam neki: ’megvetted az autót, most vezesd is’.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: