DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Ecclestone: Mondhatták volna úgy is, nem akarnak a versenyeken látni

A nézőknek feltűnhetett, hogy az F1 korábbi vezetője, Bernie Ecclestone egy ideje nem jelenik meg egy futamon sem. Elárulta: a Liberty Media küldött neki egy levelet, melyben félreérthetetlen célzás szerepelt.

A Formula-1 egykori ura, aki munkásságáért cserébe tiszteletbeli elnök pozíciót kapott a sport új irányításától, az év első felében több nagydíjon felbukkant, utoljára azonban a Red Bull Ringen tűnt fel. Egy friss nyilatkozatban távolmaradásának okáról beszélt – értelmezése szerint a Liberty Media nem akarja látni őt a versenyeken:

„Chase Carey (elnök-vezérigazgató) üzenetet küldött az egyik titkárnőnek az irodámba, amelyben közölte, nincs sok irodahelyiség a pályákon, csak amennyit kiosztanak nekik. Hárman vannak (Carey, Ross Brawn, Sean Bratches), szóval rögtön három irodát elfoglalnak” – mondta el Ecclestone a Sportsmail lapnak. „Tehát tulajdonképpen nem akarják, hogy versenyre menjek. Mondhatták volna így is. Mindenesetre eleget tettem a kérésüknek.”

Ecclestone az Azerbajdzsáni Nagydíjon


Ecclestone, aki 80 éven át volt londoni lakos, elárulta, hamarosan Svájcba költözik. Ez régi álma volt, ami épp F1-es ügyei miatt nem valósulhatott meg: „Az előkészítés folyik. Körülbelül 30 éve megvan a svájci rezidenciám, már korszakokkal ezelőtt eldöntöttem, hogy ott akarok építeni egy házat, és az F1-es vállalatot is átköltöztetem, de nem sikerült mindenkit rábeszélni, hogy hagyják ott Angliát. Ezért maradtam, de most már nem számít, nyugodtan áttelepülhetek. A személyzet néhány tagját magammal viszem, de nem sokat. Időről időre visszajárok majd Londonba, meglátogatni a barátokat, és néha Brazíliába, a kávéfarmunkra. De az otthonom Svájc lesz” – beszélt terveiről a hamarosan 87-et betöltő brit.

A Formula-1 eseményeit továbbra is követi, és úgy véli, Lewis Hamiltonra innentől nagyon könnyű feladat vár: „Lewis a következő versenyen, Austinban megnyeri. Zseniálisan vezetett idén, miközben a Ferrari felébredt, majd újra elaludt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: