DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Hamilton figyelmeztette Vettelt Bakuban

A világbajnoki címért harcoló riválisok egyetlen komolyabb incidensét az Azerbajdzsáni Nagydíj hozta el - a Mercedes pilótája a verseny után történtekről vallott egy friss videointerjúban.

Sem Lewis Hamilton, sem pedig Sebastian Vettel nem emlékezhet vissza boldogan a bakui viadalra, ugyanis ez volt az első verseny a szezonban, ahol egyikük sem zárt dobogón. A brit pilótának meglazult fejvédője miatt kellett kényszerű kiállást végrehajtania, ellenfelét pedig megbüntették, miután szándékosnak vélték korábbi megmozdulását a mercedeses ellen. Nos, azóta már csaknem egy fél év is eltelt, Hamilton pedig tett arról, hogy ne merüljenek feledésbe az akkor történtek.



„Amikor később beszéltem vele, úgy tettem, hogy ’ez a tiszteletlenség jele, szóval nehogy még egyszer így viselkedj, mert problémáink lesznek’” – emlékezett vissza a négyszeres világbajnok a Motorsport The Flying Lap című műsorában. „Én soha nem tennék ilyet másokkal. Nem is tudom, mit gondolt… Én soha nem voltam még ilyen pozícióban. Szerintem az emberek másképp reagálnak bizonyos nyomáshelyzetekben.”

Hamilton bevallotta, a futam utáni nyugodt reakciója annak volt köszönhető, hogy nem akarta, hogy a helyzet negatív visszhangot kapjon. „Különbözőképpen lehet kezelni ezeket a dolgokat. Nem hagytam, hogy olyat mondjak, amely egy negatív spirált hoz magával, amely eltántorít a végső célomtól. Ennek segítségével megtanultam, hogyan oszlassam el őket.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: