DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hamilton: Csak Alonsótól tudtam tanulni

Lewis Hamilton megszerezte újabb világbajnoki címét Mexikóban, és elmondta, mit is jelent ez a számára. A brit azt is elárulta, hogy Alonsón kívül nem mutatott neki újat senki csapattársként.

A Mercedes klasszisának idén Sebastian Vettelt kellett legyűrnie az újabb világbajnoki cím megszerzéséhez. Niki Lauda elmondta: idén Lewis Hamilton tehetsége kellett az újabb sikerhez. A Ferrari valóban közelebb került a német gárdához, és az év közepe felé még úgy tűnt, ők jöhetnek ki győztesen a végső csatából.

Hamilton a tavalyi bajnokságról emlékezett meg először: „Talán lehetne már öt bajnoki címem, de ez nem változtatná meg a világot. Az, hogy a tavalyi bajnokságot elveszítettem, lehetővé tette, hogy olyan ember legyek, mint amilyen ma vagyok.”

 hamilton-csak-alotol-tanult-2017



A riporterek arról kérdezték a négyszeres világbajnokot, adott-e Rosberg bármi pluszt Hamilton képességeihez: „Nem igazán, semmit. Azt mondanám, hogy az egyetlen csapattárs, akitől tanultam valamit, az Fernando volt. Az első évemben dolgoztunk együtt. Azután magam gyűjtöttem folyamatosan a tapasztalatokat, és sosem éreztem, hogy bármelyik versenyzőtől tanultam volna valamit. Megpróbáltam emelni a képességeimen.”

Hamiltont sokan Schumacherrel kezdik hasonlítgatni, és ha a Mercedes továbbra is így szerepel, újabb bajnoki címeket szerezhet a brit. Ő így kommentálta a dolgot: „Nem gondolok erre. Nem tudom még elképzelni, hogy hét címem legyen, de sosem mondok nemet. Az embernek élveznie kell a meglévőket. El sem hiszem, hogy már négy van. Természetesen szeretnék többet nyerni, de ha mégsem így lenne, akkor vége lenne a világnak? Nem! Más nagy dolgokat is véghez tudok vinni.”

„Nagyon értékelem a megbecsülést, amit néhány versenyzőtől kaptam az elmúlt időszakban. Természetes, hogy az ember szeretné kihívni riválisai tiszteletét” - zárta mondandóját Hamilton.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: