DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Briatore: A Ferrari helyében leigazoltam volna Verstappent

A Renault egykori csapatfőnöke nagyon nagy tisztelője az ifjú titánnak, és „csukott szemmel” leigazolta volna őt a Ferrarihoz - az F1-es paddockba vissza-visszatérő playboy Lewis Hamiltont is megdicsérte.

Max Verstappen egy ideig biztosan nem fog a Ferrarinál versenyezni, hiszen nemrég egészen a 2020-as szezon végéig elkötelezte magát a Red Bull Racinghez - a Scuderia egyébként nem várta meg a szerződéshosszabbítást, hanem már korábban megtoldotta még egy évvel Kimi Raikkönen kontraktusát.



A holland pilóta a szezon első két harmadában önhibáján kívül nagyon gyéren teljesített, utóbb azonban sorra szállította a remek eredményeket csapatának, Flavio Briatore pedig úgy véli, a vörösök hibát követtek el azzal, hogy nem csaptak le rá.

„Nem lehet tudni, hogy (Sergio) Marchionne mire készül, kiszámíthatatlan” - vélekedett az olasz honfitársáról, a Ferrari elnök-vezérigazgatójáról a Rai rádiónak adott nyilatkozatában. „De Raikkönennel soha nem fognak konstruktőri bajnoki címet nyerni. Ahhoz, hogy győzni tudj, két erős pilótára van szükséged, a Ferrari pedig jelenleg nem rendelkezik velük. Én csukott szemmel leigazoltam volna Verstappent.”

„Ő az egyetlen olyan pilóta, akire a nézők kíváncsiak: egy gladiátor, akivel minden versenyen mindent megtesznek azért, hogy megbüntessék” - mondta Briatore, majd kitért Lewis Hamilton bajnoki győzelmére: „Ebben az évben sokkal motiváltabb volt a pályán, mint a discóban.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: