DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Bottasnak már csoda szükséges Vettel ellen

Az egyéni tabella második helyére pályázik a Mercedes finn versenyzője, ám a Brazil Nagydíj leintését követően ez a cél hirtelen nagyon távoli lett. Már csak a csoda hozhatná őt fel Hamilton mögé.

Valtteri Bottas egy egészen szoros kvalifikáció végén alig 4 századmásodperccel csente el Sebastian Vettel elől a pole-t, ám öröme mindössze a futam első kanyarjáig tarthatott, hiszen a német ellentmondást nem tűrve parancsolta őt maga mögé a célegyenes végén. A Vettel, Bottas sorrend innentől fogva a leintésig változatlan maradt, így a finn ahelyett, hogy közeledett volna kitűzött év végi céljához, hirtelen attól 22 pontra lemaradva találta magát. Ahogy ő maga fogalmazott, a verseny első másodperceiben eldőlt minden. 

vettel_bottas_1-2

Egy futam alatt szinte behozhatatlan a 22 pontos hátrány


„A rajtnál buktam el a futamot, ami pech. Ahogy elkezdtem ráengedni a kuplungot, elveszítettem a tapadást, és kipörögtek a kerekeim. Ezért volt olyan rossz a rajtom. A bokszkiállást követően egész közel kerültem hozzá, de nem annyira, hogy meg is tudjam előzni őt. A tegnapi [szombati] csodás naphoz képest természetesen most csalódott vagyok, hiszen ez a világbajnoki második helyezésért zajló csatámnak sem tett jót. Elég rondán állok most, Abu Dhabiban csodára lenne szükségem.”

A jövőre is mercedeses szerződéssel rendelkező finn kifejezetten csalódottan élte meg, hogy Vettel ilyen hamar elvette tőle győzelmi esélyeit. Hiába loholt leintésig a nyomában, valódi előzési helyzetbe egyszer sem került, és a bokszkiállásnál meghúzott alávágási kísérlet sem hozott eredményt. „Nem szeretek szendvicsbe kerülni” – panaszolta. „Pole-ból indultam, így az egyetlen célom a futamgyőzelem volt. Óriási csalódás, hogy a rajtnál kikaptam, utána hiába voltam hozzá nagyon-nagyon közel.”

Bottas legutóbb a júliusban megrendezett Osztrák Nagydíjon állhatott a dobogó legfelső fokára.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: