DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Vettel beismerte, hogy hibázott gyorskörén

A négyszeres világbajnok mindössze 38 ezreddel maradt le a pole-pozícióról az F1-es Brazil Nagydíj időmérőjén, és őszintén beismerte, hogy saját hibájából bukta el a versengést Valtteri Bottasszal szemben.

Az első körök után még Sebastian Vettel állt az eredménylista élén, amikor azonban igazán számított, már Valtteri Bottas vette át stafétát. A finn karrierje harmadik pole-jának örülhetett, a német pedig csakis magát okolhatta az elveszített lehetőségért - és meg is tette azt a kvalifikáció után. „Nagyon örültem az első körömnek” - idézte a Motorsport a Ferrari-pilótát.



„Tudtuk, hogy az utolsó Q3-as körünkben, az utolsó kanyarban benne hagytunk egy kicsit, hiszen elveszítettem a(z autó) hátulját. Tudtam, hogy nyerhettünk volna ott időt. Kicsit elhamarkodtam az egyes kanyart, hiszen túl korán fékeztem - pedig megvolt a tapadás -, így időt veszítettem az első körhöz képest.”

Vettel hiába próbált meg mindent a pálya többi részén, nem tudott javítani korábbi idején. „Az utolsó kanyarban sikerült visszahoznom valamit, de akkora már nagy volt a lemaradásom. Három század, ebben az esetben mindig arra gondolsz, hogy hol szerezhetted volna vissza.” Hibája ellenére a német természetesen a győzelmet veszi célba vasárnap, abban bízva, hogy versenytempója jobb finn riválisához képest.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: