DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Vettel nem bízik a Mercedes legyőzésében

Most, hogy idén először bajnoki tét nélkül érkezett egy versenyhétvégére, Sebastian Vettel nyilatkozatain is érződik, hogy nem a Mercedesszel, inkább a teljesítményben a Ferrarihoz közelebb álló Red Bull-lal való csatára helyezi figyelmét.

A Ferrari párosa ugyan tisztességes eredménnyel zárta a pénteki edzésnapot a Brazil Nagydíjon, hiszen Kimi Raikkönen a 3. és a 6., Sebastian Vettel pedig a 6. és a 4. pozícióban fejezte be a két gyakorlást, ám a német egyáltalán nem optimista azt illetően, hogy felveheti a harcot Lewis Hamiltonnal, akire pedig a szezon egész korábbi részében legfőbb riválisaként tekintett.

vettel_5



„A Mercedes nagyon erősnek tűnt, szerintem mindkét autójukkal egy kicsivel előttünk járnak. Mögöttük pedig igazán szorosnak tűnik a harc köztünk és a Red Bull között” – elemezte a helyzetet Vettel. „Meglátjuk, mire lehetünk képesek. Szerintem még finomhangolhatjuk az autó balanszát, ami a segítségünkre lehet. De amint mondtam, a Mercedeseket nehéz lesz legyőzni, akik bármiféle körülmény mellett és gumin nagyon gyorsak.”

Ha túlságosan kinyílna az olló a Mercedes és a Ferrari között az utolsó két futamra, még Vettel egyéni második helyezése is veszélybe kerülhet Valtteri Bottasszal szemben, aki mindössze 15 pont lemaradással követi őt, noha a bajnoki cím elvesztése után ennek már aligha tulajdonítana túl nagy jelentőséget a német.

Kimi Raikkönenből ezen a napon még annyi tartalmas mondatot sem lehetett kihúzni, mint csapattársából, hiába faggatta őt a Sky Sports riportere a  Ferrariján ma tapasztalt vibrációról vagy a várható időjárásról.

„Teljesen normális, hogy olykor vibrációkkal szembesülünk, ez általában a gumikból és az eltérő keverékekből fakad” – morogta unott hangon a finn, és akkor sem váltott stílust, amikor arról kérdezték, hogy száraz vagy esős időnek örülne-e a továbbiakban. „Olyan lesz, amilyen. Mindenkinek egyforma, és nem tudunk rajta változtatni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: