DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

Csapatutasítással segítheti a Mercedes Bottast

A világbajnoki cím eldőlt, Lewis Hamiltont negyedszer is megkoronázták Mexikóban. A második helyért még dúl a harc és adódik a kérdés, hogy a világbajnok lemondana-e egy futamgyőzelemről.

Valtteri Bottas és a Mercedes még egyáltalán nem mondott le arról, hogy Sebastian Vettelt még az ezüstérmes pozícióról is letaszítják év végén. Ehhez mindössze tizenöt pontos hátrányt kellene két futam alatt ledolgoznia a Mercedes finn pilótájának, igaz, önerőből ez kevésbé sikerülhet.

Lehetséges még Bottasnak a második hely? „Igen, meglehet. Még 50 pont szerezhető és tizenöt a különbség. Igaz, ehhez két remek futamot kellene teljesítenem. Nyilván nem ugyanaz a motivációm, mintha a világbajnoki címért küzdenék, de a második pozíció is jobb, mint a harmadik. A csapatnak sem mindegy, hogy első és második, vagy első és harmadik helyen végzünk” – nyilatkozta Bottas a finn C More lapnak.

Hamilton vajon lemondana két futamgyőzelemről Bottas kedvéért?


Szakértők nem tartják kizártnak, hogy ironikus módon Lewis Hamilton segítheti adott helyzetben győzelemhez Bottast egy csapatutasítás, vagy legalábbis csapaton belüli megegyezés alapján. Brazíliában és Abu Dhabiban látunk majd ilyet vajon? „A szituációtól függ. Lewisnak megvannak a saját ambíciói, akkor is futamokat akar nyerni, ha már bebiztosította a bajnoki címet” – tette hozzá a fiatal finn.

„Nem számítok arra, hogy bárki is teljesen feladja a saját versenyét az én kedvemért, úgyhogy valószínűleg a helyzettől függ majd, mi fog történni” – utalt a lehetséges csapatmunkára Bottas. Az valóban nagy kérdés, hogy Lewis Hamilton adott helyzetben felülemelkedik-e azon, hogy újabb futamgyőzelmeivel közelebb kerülhet Michael Schumacher rekordjaihoz, vagy csapatjátékosként Bottast az ezüstéremhez segítheti.

Michael Schumachert Rubens Barrichello több ízben is segítette közös Ferrarinál töltött éveik alatt, ám később Barrichello is kapott több győzelmet is ajándékba a csapattárstól.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: