DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 5. szombat
F1

Vannak még tervek Massa tarsolyában

Bár úgy tűnik, az F1-ből végleg visszavonul, a versenyzéstől nem akar teljesen elbúcsúzni a jelenlegi mezőny egyetlen brazilja. Ha ütőképes autót kapna, akkor szívesen menne más szériákban is.

Hiába akart jövőre is a mezőnyben maradni a saját magát pályafutása csúcsán érző Felipe Massa, a múlt hétvégi, visszavonulásáról szóló bejelentés alapján alul maradt a Williams szabad üléséért folyó harcban. „Egy részem szerette volna folytatni, hiszen még mindig elég versenyképes vagyok, emellett pedig a Williamsnél is jól érzem magam” – nyilatkozott a motorsport.comnak. „De minden történet véget ér egyszer, én pedig nem bántam meg semmit. Pontosan egy éve ugyanezt éltem át, aztán a csapat hirtelen visszahívott. Akkor örömmel mondtam igent, egy évre rá pedig kész vagyok más útra térni. Elégedett vagyok azzal, amit letettem az asztalra, és amit idén elértem."

massa_portre

1969 óta először marad brazil nélkül az F1 mezőnye


Massa elsődleges célja most a Formula-E lehet, ám ennél konkrétabbat még ő maga sem fogalmazott meg. Egy viszont biztos – mindenáron nem akar a versenypályák közelében maradni „Még túl korai megmondani” – vallotta be. „Most a szezon befejezésével foglalkozom. Még két nagydíj áll előttem, ezek pedig nekem és a csapatnak is fontosak, aztán majd meglátjuk. Versenyezni akarok, hiszen szeretem ezt csinálni, és versenyképes is vagyok. Vonz az új kihívás mindaddig, amíg profi szintről van szó és benne van a kiemelkedő eredmény lehetősége. Amíg élvezem a vezetést, amíg azt az örömöt nyújtja, amit eddig az egész karrierem alatt, addig folytatni akarom.”

Massa 15 szezont átfedő Formula-1-es pályafutása alatt eddig 270 nagydíjon indult el, 11-szer szerzett futamgyőzelmet, 15 leggyorsabb kört és 16 pole-pozíciót zsebelt be. 2008-as, legerősebb szezonjában egy hajszál választotta el attól, hogy hazai pályáján világbajnokká avassák, ám végül alulmaradt Lewis Hamilton ellen.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: