DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Rosberg a visszatérésről beszélt

Nico Rosberg 2016-os világbajnoki győzelme után néhány nappal teljesen váratlanul bejelentette visszavonulását. Most a visszatérés lehetőségéről és a világbajnoki trófeáról beszélt.

A mai napig megosztja a közvéleményt, hogy a még mindig fiatal német pilóta a lehető legjobb lépést tette-e meg azzal, hogy a világbajnoki cím megszerzése után inkább úgy döntött, a családjával szeretne foglalkozni. Mások ugyanis úgy gondolják, egyszerűen megfutamodott Lewis Hamilton elől, aki nyilván alig várta, hogy visszavághasson idén volt csapattársának, a hamarosan kétszeres édesapává váló, Nico Rosbergnek.

Bár többen is győzködték, Rosberg (egyelőre) teljesen kizárja a visszatérés lehetőségét, erről a DPA hírügynökségnek nyilatkozott. „A visszatérés egyáltalán nem téma. Minden elértem, amit csak akartam a Formula-1-ben, az új életem pedig a lehető legjobban alakul. Semmi sem hiányzik a versenyzéssel kapcsolatban”.

Rosberg mindent elért, amit akart, érthető, hogy szeretne a családjával lenni


„Biztos, hogy végeztem az autóversenyzéssel, mostanában kifejezetten élvezem, hogy a futamokat simán csak nézem. Hogy gondot jelentett-e nekem gratulálni régi nagy ellenlábasomnak, Lewis Hamiltonnak? Egyáltalán nem, már nem egymás ellen harcolunk, ez nagyban megkönnyítette. Megérdemli, hogy sikerrel vette ezt az évet, csodálatos szezont futott” – tette hozzá Nico Rosberg.

Mint megtudhattuk korábban, a világbajnoki trófea megsérült, amíg Rosbergnél járt megőrzésre egy évig, az F1 irányítói pedig siettek annak megjavításával, mivel hamarosan Lewis Hamiltonnak kell átadniuk a díjat. „Kaptam az FIA-tól egy üzenetet: Mi történt a trófeával? Jól látható horpadást szenvedett. Elnézést kértem a probléma miatt, most pedig éppen javítás alatt a díj” – tette hozzá a 2016-os világbajnok.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: