DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Verstappen az égiek segítségét kéri

Emlékszünk még Max Verstappen tavalyi, elképesztő autózására a brazíliai esőben? A jelek szerint ő igen, mivel égi áldásért fohászkodik. A holland így ismét futamgyőzelemre esélyes lehet.

A Red Bull húszéves pilótája az előző esztendőben hihetetlenül magabiztosan vezetett az ömlő esőben Interlagosban és a mezőny végéről egészen a harmadik helyig küzdötte fel magát, úgy, hogy ellenfelei nagy részét a pályán kellett megelőznie. Meg is tette és a szakemberek szerint jobb teljesítményt nyújtott, mint a spanyolországi győzelménél.

„A tavalyi, esős futam után idén újabb erős produkcióval jelentkezhetünk. Nagyon élveztem 2016-ot, nagyszerű csaták és előzések részese voltam, így alighanem megérdemelten kerültem dobogóra. Egy durva pillanatom nekem is volt a bokszbejárat közelében, ott kis híján kiestem, de megmentettem és utána a dobogóig jöttem fel” – emlékezett vissza Max Verstappen.

Verstappen egy éve óriásit alakított esőben


„Ezen a hétvégén is remélem, hogy vizes pálya fogad minket, mivel nem hinném, hogy szárazon túlságosan versenyképesek lehetnénk. Főleg az egyenes szakasz szintbeli változása miatt, ami kicsit sem az erős oldalunk” – tette hozzá az ifjú holland titán.

„Nagyon közel vagyunk a célegyenesben a rajongókhoz, ez mindig izgalmas élmény. A brazilok annyira lelkesek és hangosak, speciális légkört teremt, különösen a rajt előtt. Brazíliának egyébként is igen gazdag történelme van a Formula-1-ben, remélem, ez tovább folytatódik a későbbiekben is” – tért ki a különleges atmoszférára Max Verstappen.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: