DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Verstappen aggódott a Renault motorhibái miatt

Onnantól, hogy a rajt után merész manőverrel átvette a vezetést a holland, szinte unalmas versenye volt a leintésig, a Renault-erőforrások sorozatos meghibásodása viszont aggasztotta.

Az évad második felében egyértelműen látható, hogy a Red Bull-Renault és Max Verstappen teljesítménye is ugrásszerűen feljavult. Az utolsó négy versenyen kifejezetten kiválóan vezetett a holland versenyző, Malajzia után Mexikóban is sikerült futamot nyernie és Japánban sem állt messze ettől.

Nem lehetett azonban egy percig sem nyugodt Max Verstappen, ugyanis csapattársa, Daniel Ricciardo egy teljesen új motorral felszerelkezve startolt, mégis alig öt kör után máris ki kellett állnia technikai hiba miatt. Később a két Renault és a két Toro Rosso is kiállt, így valójában egyedül ő ért célba a francia erőforrással.

„Láttam, hogy több autó is motorhibával állt ki, így valóban eléggé aggódtam. Igyekeztünk vigyázni a motorra, nálam minden kiválóan működött, de láttam az egyik kivetítőn, amikor Ricciardo kiesett és láttam az egyik Toro Rossót is lángolni” – emlékezett vissza a holland, aki karrierje harmadik győzelmét aratta vasárnap.

Verstappen nem véletlenül aggódott az erőforrás miatt


„Arra gondoltam, hogy istenem, ez velem ne történjen meg. Kicsit lejjebb is tekertük a Renault-t. Viszonylag új motorom van, talán ez segített, de Daniel autójában még újabb volt. Az év első felében rengetegszer volt balszerencsém, így boldog vagyok, hogy ezúttal engem semmi rossz nem ért” – tette hozzá Verstappen.

„Tudtam, hogy jó az autó, de nem tudtam, hogy ennyire. A múlt heti események után még motiváltabban érkeztem ide és elhatároztam az időmérő után, hogy megnyerem a futamot. Az első kanyarban sikerült a külső íven támadnom, kicsit össze is értünk utána, de amint az élre kerültem, már a saját versenyemet futhattam” – zárta gondolatait az immáron háromszoros futamgyőztes.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: