DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Sok a pozitívum a Ferrarinál

Nagyon kevés esélye maradt Vettelnek a világbajnoki címre, és elég valószínű, hogy Hamilton már vasárnap bebiztosítja a negyedik vb-elsőségét. Ennek ellenére Arrivabene elégedett csapatával.

A Szingapúri Nagydíj óta mintha megátkozták volna a Ferrarit. Azon a hétvégén Vettel és Raikkönen is nullázott, ráadásul azóta mindkettejüknek adódtak technikai gondjai: a finn Malajziában el sem tudott indulni, Vettel pedig Japánban állt ki a futamból. 

Hamilton ráadásul akkora előnyre tett szert, hogy Brazíliába már világbajnokként érkezhet, ha az első öt pozíció valamelyikén végez Mexikóban függetlenül Vettel helyezésétől. A Ferrari idén valóban felnőtt a Mercedes szintjére tempóban, de az év második fele katasztrofálisan sikerült számukra, egyre több technikai hibával kellett megküzdeniük. 

 arrivabene-a-ferrari-pozitivumairol-2017



Arrivabene mégis a pozitívumok sorolásával kezdte mondandóját: „Őszintén szólva nagyon sok nálunk a pozitívum, mert egy elég fiatal csapatunk van Maranellóban, akik remekül dolgoznak az autón; ezek a srácok nagyon egységesek, megosztják egymással az információikat és rendkívül koncentráltak ilyen fiatalon, tehát senki sem várt tőlünk ilyen teljesítményt idén.”

„Mattia, a technikai igazgatónk megfelelően vezető. Szakmailag hatalmas a tudása, és folyamatosan mi is megosztjuk egymással a véleményünket és az információinkat. Ő mérnöki szemmel látja a dolgokat, én más szemszögből, de mindig egyetértünk, és együtt tudunk működni. Tehát az, hogy ő itt van a csapattal, nagyon sok pozitívumot hozott hozzánk erre az évre” - folytatta az olasz szakember Mattia Binotto érkezésének hatásaival.

„Sajnos kulcslehetőséget veszítettünk el egy apró technikai hiba miatt, amely feltehetően egy beszállító miatt történt - néha apróságokon múlik az egész, ők is és mi is tanultunk belőle. A jövőben szeretnénk egyre jobbak lenni, most pedig koncentráltak maradunk” - zárta nyilatkozatát a Ferrari csapatfőnöke.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: