DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Raikkönen: Verstappen fogadja végre el a büntetést

Kimi Raikkönen úgy véli, Max Verstappennek végre el kellene fogadnia a büntetést, amit az USA Nagydíjának záró körében történt incidens miatt kapott, még ha nem is érzi jogosnak a szankciót.

A Red Bullt vezető Verstappen az utolsó körben szerezte meg a harmadik helyet úgy, hogy Kimi Raikkönent szabálytalan helyen előzte meg, levágva a pályát négy kerékkel. Ezzel viszont el is vesztette a dobogós pozíciót, már az eredményhirdetésre is a finn mehetett, hála a holland öt másodperces büntetésének.

Megosztja a közvéleményt, a Red Bull és Verstappenék különösen háborogtak az ítélet ellen. Talán ennek is köszönhetően a döntést meghozó versenybírákat életveszélyesen megfenyegették. Pedig egyáltalán nem ez volt az első eset idén, amikor egy versenyző értetlenkedve fogadta a versenybíróság ítéletét. Éppen Kimi Raikkönent sújtotta szankció Belgiumban, amikor egy szerinte teljesen értelmetlen sárga zászlós szakaszon nem lassított le.

„El kell fogadnunk az ilyeneket is. Néha azt érezzük, túl keményen léptek fel ellenünk, néha pedig nekünk kedveznek, így működik ez. Mindenki azt mondja, oh, Mika Salo segítette a Ferrarit. De Spában is ő volt a versenybíró és a szinte semmiért kaptam büntetést” – utalt Kimi Raikkönen saját büntetésére.

Raikkönen is kapott idén vitatható büntetést, de a szabály az szabály


„Számos büntetést kaptam már, amit úgy éreztem, hogy szinte a semmiért történt. De egy idő után elengedjük a dolgot és legközelebb már próbáljuk másképp csinálni, így más is lesz az eredménye. Az FIA-nál próbálják a legjobb munkát végezni. Jól tudom, ha éppen ellenünk ítélnek, akkor az az érzés kicsit sem jó, de ilyen az élet” – tette hozzá a Jégember.

Kimi Raikkönen emlékszik azokra az időkre, amikor még nem lehetett levágni a pályából kanyarokat. „Amikor én kezdtem, a pályákon magas kerékvetők és sóder volt, nem is gondoltunk arra, hogy arra kanyarodjunk, de minden évben egyre több az aszfaltos rész. Ez örökké vita tárgya lesz, ahogy a kék zászlós esetek is” – emlékezett vissza Raikkönen.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: