DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Hamiltonnak szüksége van a belső egyensúlyra

Az utóbbi években rengeteg kritika érte Lewis Hamiltont, hogy túlságosan reflektorfényben éli magánéletét és esetleg ez káros hatással lehet vezetésére. Ellenben éppen a fordítottját láthatjuk.

Damon Hill, 1996 Formula 1-es világbajnoka éppen egyike volt azoknak, akik megkérdőjelezték honfitársa életstílusát. Azóta azonban a 21 évvel ezelőtti világbajnok álláspontja megváltozott és belátta, Hamiltonnak szüksége van arra, hogy a megfelelő pillanatokban a neki tetsző módon kiengedhesse a gőzt és ez rendkívül felpörgeti vezetési teljesítményét.

„Úgy vélem, életritmusának egyensúlya az egyik legfontosabb Lewisnak. Számtalan alkalommal megkérdőjelezték és kritizálták a módot, ahogy ő éli az életét. De láthatjuk, hogy pontosan tudja, mit és hogyan cselekszik, rengeteg olyan időszak van évente, amikor kőkeményen dolgozik, ám időnként stresszlevezetésre is szüksége van, hogy nehogy kiégjen” – nyilatkozta Damon Hill.

„A legjobb az, hogy ragaszkodik ahhoz, amit szeretne tenni, márpedig ez sosem egyszerű az ember életében. Nagyfokú önbizalomra és saját magunkba vetett hitre van szükség, hogy elérjük céljainkat. Úgy tűnik, ő rendelkezik mindezzel” – tette hozzá a ’96-os világbajnok.

Hamilton reflektorfényben éli magánéletét, de számára ez kell az egyensúlyhoz


Hamilton 66 egységnyi előnnyel rendelkezik Sebastian Vettellel szemben, így vasárnap nagy eséllyel Mexikóban negyedszer is világbajnokká válhat, ehhez ugyanis elég az ötödik helyet megszereznie, amit a kiváló Mercedesszel szinte biztosan megszerez, ha nincs valami súlyos technikai hibája. De vajon meddig folytatja dominanciáját a brit?

„Hogy mennyinél áll meg Lewis? Talán négynél, de ezt csak ő tudhatja. Szerintem annak idején a három volt a célkitűzése, most már a négy, de nem tudhatom. Nem érzem, hogy mindenáron meg akarná dönteni Michael Schumacher hét világbajnoki címes rekordját, de idén több csúcsot is átlépett és úgy érzem, bőven van még benne tartalék” – tette hozzá Hill.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: