DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Egy-másfél éven belül eldőlhet Hamilton jövője

A negyedik vb-címének megszerzése előtt álló pilóta úgy érzi, egyre inkább kezd letisztázódni benne, hogy mivel akar majd foglalkozni a jövőben - egy biztos, nem akar máshol versenyezni az F1-en kívül.

Fernando Alonso Indy 500-as és soron következő daytonai kiruccanása több pilótát is arra sarkallhat, hogy más sorozatokkal kezdjen szemezni, a Mercedes klasszisa azonban nem tartozik közéjük. „Nem vágyom arra, hogy máshol versenyezzek” - idézte a Sky Sports az idei vb-cím várományosát.

„Bárcsak nagyobb elhívásom lenne arra, hogy az IndyCarban, vagy Le Mans-ban versenyezzek. De nulla, semmi sincs. Sokkal izgalmasabb dolgok is vannak ezeken kívül, melyek felé nagyobb szenvedéllyel viszonyulok. Mindig is tiszteltem (az Indy 500-at), és belenéztem, amikor Fernando versenyzett ott, nagyon izgalmas volt. Nagyon tetszik az ötlet, hogy a pilóták több sorozatban is versenyezzenek.”



„Tisztelem ezeket a pilótákat, ijesztő, amikor az oválokon olyan sebességgel mennek. Természetesen nagyon sok lehetőség áll előttem, de nincs tervem velük. Az egész életem az autóversenyzésről szólt, ezért nehéz elképzelni, hogy enélkül élnék majd tovább. Ki fogok látogatni versenyekre, vagy más, általam csodált sporteseményekre - például az NBA-re. De ami a versenyzést illeti, nem hinném, hogy indulni fogok máshol.”

De vajon mi jön ezután? Hamilton régóta beleásta magát a zene és a divat világába - a pilóta alátámasztotta Damon Hill nyilatkozatát azt illetően, hogy mennyire fontos az egyensúly számára. „Nagyon sok pozitív dolog van az életemben. Érdekes dolgok fognak történni a következő 18 hónapban, amely nagyon izgalmas. A versenyekre érkezve eláraszt a pozitív energia, amely segít abban, hogy helyén legyen az eszem.”

„Ha versenyző vagy, sokszor egy dobozba helyeznek téged, és azt várják, hogy ne csinálj mást, csak vezess, számomra azonban sokkal többről szól ez az egész. Rengeteg munka, próba és hiba után remek látni, hogy a dolgok kezdenek abba az irányba haladni, ahogyan korábban reméltem - mindennek a gyümölcsét pedig 12-18 hónapon belül fogjuk látni. Ez leveszi a nyomást a vállaimról, és élvezhetem azt, amit csinálok - sokkal jobban, mint korábban.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: