DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Raikkönen: Mind tudjuk, hol a pálya széle

Az USA Nagydíj után továbbgyűrűző Verstappen ügy másik érintettje, a büntetésnek köszönhetően dobogóhoz jutó Kimi Raikkönen is elmondta véleményét. Vettel elengedéséről ugyancsak beszélt.

Miután az utolsó körben a pálya levágásával előzte meg Kimi Raikkönent, a versenybírák öt másodperces időbüntetéssel elvették Max Verstappen harmadik pozícióját. A versenyzőt és apját, Jos Verstappent mélységesen felháborította az eset, és nekiestek a stewardok testületének: a 20 éves holland idiótának nevezte az egyik felügyelőt, aki érzése szerint rá van szállva. Vasárnap este óta másról sem olvasni az F1-es sajtóban, mint Verstappen ügyéről: felszólaltak a paddock tagjai, és megírták véleménycikkeiket a szakújságírók. Az esetből kedvezően kijövő Kimi Raikkönen is nyilatkozott.

„Mindannyian tudjuk, hol a pálya széle. A stewardok munkájába azonban nincs belelátásom, nem láttam, mit csinált pontosan, így teljességgel a rossz embert kérdezték meg. A stewardok döntése az volt, amit helyesnek éreztek” – mondta az ESPN-nek Raikkönen. „Azt hiszem, mindannyian ismerjük a pályalimiteket. Bizonyos helyeken át lehet menni a fehér vonalon, de ha aközben csinálod, hogy megelőzöl valakit, utólag számolnod kell érte. Ezt is tudjuk mind. A csapatunk minden hétvégén elmagyarázza, hol fordulhatunk szélesebben, mint máshol. Mindannyian tudatában vagyunk.”



Raikkönen austini futama egy másik fontos pontjáról is beszélt: a verseny végéhez közeledve még második helyen haladt, de előzékenyen elengedte csapattársát, Sebastian Vettelt, mikor a német a közelébe ért:

„Az autóm egész nap nagyon jól működött, a gumik is kibírták, egyedül az üzemanyaggal kellett spórolnom, elég erőteljesen vissza kellett vennem. Amikor Sebastian utolért, simán elengedtem őt az 1-es kanyarban, aztán megpróbáltam meghúzatni magam vele az egyenesekben, hogy így spóroljak a benzinnel. Ez volt a verseny igazán trükkös pontja” – magyarázta Raikkönen, akinek a Vettellel együtt friss gumikon megérkező Verstappenre is figyelnie kellett.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: