DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Hamilton újabb kritikája Rosberg felé

A brit pilóta számtalan alkalommal elmondta már, hogy mennyire jól érzi magát idén a Mercedesnél - most azonban beismerte, ez nem valósulhatott volna meg akkor, ha Nico Rosberg nem vonul vissza 2016 végén az F1-ből.

Lewis Hamilton mindössze néhány pontra van attól, hogy megszerezze negyedik világbajnoki címét a Forma-1-ben, miután tavaly minimális különbséggel kapott ki Nico Rosbergtől. A német decemberi távozásában nem csak a vb-csata nehézségei, hanem a csapaton belüli feszültségek is hozzájárultak, helyét pedig az alkalmazkodóbb és konfliktuskerülőbb Valtteri Bottas foglalta el a Mercedesnél. A brit pilóta idén nem hibázott, nem zárt a hetedik helynél alacsonyabb pozícióban, a megbízhatóság is mellette állt, és főnöke szerint sem volt még ilyen összeszedett korábban.

A stevenage-i az Autosport oldalán megjelent nyilatkozatában kifejtette, hogy minek volt köszönhető idei szintemelése. „Az, hogy a tavalyi év végén találkoztam Totóval, sokat segített a csapatba vetett bizalmam megszilárdításában. Minden szóba került, és elmondtuk, amit el kellett. Aztán sokkal erősebb kapcsolatot kezdtünk építeni egymással.” Amikor arról kérdezték Hamiltont, hogy ezt Nico Rosberg mellett is meg tudta-e volna valósítani, így válaszolt: „Nem.”



„A csapattagok tudnak mesélni az akkor uralkodó dinamikáról, és nem mondhatom, hogy a tavalyi év remekül alakult. De idén, a Totóval való megbeszélés után egyre inkább a kapcsolat megerősítésére tudtam fókuszálni. Ez a rendszer remekül működik, és ugyanígy szeretném folytatni is. A srácok kivételes munkát végeztek, és a kapcsolatom a csapattal mindkét oldalon erősebb, mint valaha.”

„Szintén remek, hogy egy másik csapattal csatázunk, így a fókusz is máshová került. Amikor két erős pilóta van a csapatodban, és ők harcolnak egymással, az egész olyan, mint egy hatalmas erejű hurrikán, amely betör a szobába. Most viszont ezzel a hurrikánnal, vagy nevezzük bármilyen energialöketnek, az autót erősítjük, és sokkal boldogabb a környezet nálunk.”

Nyilatkozatában Hamilton kitért vegán étrendjére is: „Fizikailag és mentálisan is jobban érzem magam, mint valaha. Mentálisan mindig is erős voltam, fizikai szempontból viszont sikerült előrelépnem idén, mely az étrendemnek köszönhető. Az volt a legjobb döntés, hogy ehhez a csapathoz igazoltam, a második legjobb, pedig a Szingapúrban megváltoztatott étrendem. Mindig ki akarod aknázni a benned rejlő potenciált, most pedig úgy érzem, nagyszerű időszakot élek. Ez a legcsodálatosabb érzés.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: