DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Sainz lenyűgözte a Renault főnökét

Amikor a spanyol F1-es pilótát leigazolta az enstone-i alakulat, csak remélhették, hogy jobb lesz Jolyon Palmernél - az USA Nagydíj álomszerű eredményt hozott számukra.

Carlos Sainz a mezőny második felébe tartozó Toro Rossóval is gyakran harcolt az első tíz között, jó szokását pedig a Renault-hoz igazolva sem változtatta meg: Austinban a nyolcadik helyre kvalifikált, és hetedik helyen végzett, a két Force India szendvicsében, miközben csapattársa, Nico Hülkenberg technikai hiba miatt kiállni kényszerült a versenyből. „Szerintem lenyűgöző munkát végzett, noha nem könnyű csapatot váltani szezon közepén” - vélekedett Cyril Abiteboul, a Renault ügyvezető igazgatója a Motorsportnak.



„Mindannyian vártuk már ezt, de nem volt könnyű, a suzukai és a mostani között nagyon elfoglalt hétvégéje volt. Nagyon sok minden történt annak érdekében, hogy minden a megfelelően alakuljon, melyért elsősorban őt illeti dicséret, de a csapat is hihetetlenül végezte a munkáját. Sainz hat pontja azt jelentette, hogy a Renault a konstruktőrök között már csak öttel van lemaradva a Toro Rossótól, és ugyanannyi az előnye a nyolcadik helyen álló Haas előtt.

A verseny második szakaszában úgy tűnt, hogy Sainz tempóelőnyben van Esteban Oconhoz képest, azonban rászóltak, hogy vegyen vissza, ugyanis határon mozgott az üzemanyaggal. „Közel volt a tökéleteshez” - vélekedett a spanyol.

„Az első körben biztosra játszottam, hogy befejezzem a versenyt, nem akartam semmilyen őrültséget csinálni. Onnantól kezdve sikerült tempót találnom, és támadhattam a Force Indiákat. Az egyiket megelőztem, aztán Esteban után vetettem magam, de a csapat azt mondta, fogjam vissza magam, mert határon leszünk az üzemanyaggal. Nagyszerű hétvége volt, köszönöm a csapatnak, hogy már az elejétől fogva otthon érezhettem magam velük. Folytassuk hasonlóan.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: