DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Hamilton: A bevonulás olyan volt, akár egy NFL-meccs!

Az F1-es USA Nagydíj előtt a pilótákat egymás után mutatták be a közönségnek, a show pedig nagyon elnyerte a későbbi futamgyőztes, és a negyedik vb-cím küszöbén álló brit tetszését.

Az amerikaiak tudják, mi kell a közönség szórakoztatáshoz: Michael Buffer bokszszpíker az ő jellegzetes stílusában, egyenként mutatta be az austini futam indulóit, a mezőny végéről kezdve, fokozva az izgalmakat. A legvégén sorra kerülő Lewis Hamilton nagyon élte a helyzetet, és természetesen a versenyt követően is dicsérte a szervetőket az újításért.

„Lenyűgöző volt, igaz, kicsit várnunk kellett, amíg mindenki kimegy” - nyilatkozta a brit a verseny utáni sajtótájékoztatón. „Ez kissé hosszúnak tűnt, de úgy vélem, valóságos SuperBowlt csináltak itt. A verseny, és a szórakoztatás a legjobb, melyet valaha láttam, a dobszólókkal és a zenekarral. Jó volt látni végre valami mást is.”



„Évről évre, az elmúlt tíz szezonban mindig ugyanazok az unalmas dolgok történtek, a nemzeti himnuszt kivéve semmilyen izgalom nem volt. Ez viszont úgy festett, mint egy NFL-meccs, amely nagyon izgalmasra sikeredett a tűzijátékkal és a többi mindennel. Szerintem remek munkát végeztek, és bízom benne, hogy tanulni fognak ebből - nagyszerű eseménynek voltunk szemtanúi.”

A brit kitért a rajongókra is: „Hatalmas a fogadtatás itt Austinban, de a rajongók azok, akik hangulatot teremtenek, különösen az egyes kanyarnál lévő lelátón. Amikor az egyenesben haladok, látom őket, de a 12-es kanyarban is akkora a lelátó, hogy úgy érzed, a legizgalmasabb arénában vezetsz. Aztán mindenkit beengednek a pályára…”

A Hamilton mellett ülő Ferrari-pilóták kevésbé voltak lelkesek: „Szerintem az emberek számára remek volt, és jó ötletnek tartom, de hogy őszinte legyek, engem nem igazán érdekel” - vélekedett Sebastian Vettel. „Jobban szeretek beugrani az autóba és versenyezni, nem vagyok nagy showman.”

Kimi Raikkönen egy mondattal hosszabbra nyújtotta mondandóját: „Addig nem érdekel, amíg a megfelelő helyen és időben történik, de nem okoz nagy zavart, hiszen amúgy is körbe kell hajtanunk a pályán. Ha működik, akkor rendben van. Más, mint ami eddig volt, de szerintem mindenki tudja, mi lenne a választásom.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: