DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Verstappen nagyon dühös magára

A holland 15 helyes büntetést kapott, mégsem ment félgázzal az időmérőn: a Red Bull-pilótát felbosszantotta, hogy mindössze hatodik lett, érzése szerint második helyért is harcolhatott volna. Ricciardo úgy véli, az RB13 szörnyű volt szombaton.

Az USA Nagydíj mindhárom edzésén Lewis Hamilton diktálta a tempót, de a Red Bull sebessége biztató volt: az időmérőt megelőzően a csapat top 3-as eredményben reménykedett. A kvalifikáción azonban Daniel Ricciardo csak negyedik pozíciót hozott, Max Verstappen mindössze hatodik lett – ehhez jön hozzá motorcseréért járó 15 rajthelyes büntetése.

„Hibákat követtem el a Q3-ban, ennyire egyszerű a dolog” – vallotta be a cseppet sem elégedett Verstappen az időmérő után az Autosport szerint. „Könnyű azt mondani, hogy nekem is elöl kellett volna lennem, de két meglehetősen nagyot hibáztam, amit senki sem akar. Nem örülök magamnak, idén ez volt az egyik legrosszabb időmérőm.”



Egy másik megszólalásban, melyet a gpupdate.net idéz, Verstappen még kritikusabb volt magával: „Nagyon dühös voltam magamra az időmérő után, ami idén az egyik első alkalommal fordult elő. Így is meglepett, milyen közel voltam a harmadik helyhez. Azt hiszem, Sebastiannal a második pozícióért harcolhattam volna. Kevésbé fáj úgy, hogy tudom, a mezőny végéről kell rajtolnom holnap. Biztos vagyok benne, hogy jó versenyünk lesz, remélem, a rossz szombatot erős vasárnap követi” – mondta a holland, aki azt is belőtte, meddig zárkózhat fel Austinban: „Az első pár körben jó sok másodpercet lehet veszíteni az éllovasokhoz képest, de megpróbálok legalább a hatodik helyig visszajönni.”

Ricciardo sem kommentálta kitörő örömmel a negyedik rajthelyezést: „Az egész hétvégén elég sokat küszködtünk azzal, hogy olyan beállítást találjunk, amellyel boldogok vagyunk. Négy tizedre lenni Lewis pole-jától, valamint néhány tizedre Vetteltől nem túl rossz. Kívülről mindenki azt gondolhatja, hogy megvan a tempónk, de én személy szerint úgy éreztem, az autó szörnyű. Tudom, hogy sokkal jobb lehetne az autónk, egész hétvégén nem éreztem, hogy jó egyensúlyunk lenne” – állnak az ausztrál szavai a crash.net portálon. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: