DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Norris meghökkentene mindenkit a McLarennél

Néhány napja hozta nyilvánosságra a McLaren, hogy jövő évi tartalékpilótájuknak szívesen megszereznék Lando Norrist. A szándék kölcsönös, a fiatal pilótában ráadásul még sokkal több van.

A Formula-3 Európa Bajnokság idei győztese tökéletesen késznek érzi magát új szerepkörére, ha valóban a McLaren 2018-ra leszerződtetné harmadik számú pilótájának. Alig egy hete közölte a sajtóval Eric Boullier csapatigazgató, hogy azon dolgoznak, hogy a még mindig csak 17 esztendős britet megszerezzék a jövő évre.

Ebben az évben robbant be Norris a Formula-1 világába, amikor is tesztelhetett a McLaren-Honda istállónak szezon közben, legutóbb éppen a Hungaroringen, ahol alaposan oda is tette magát, egészen kiváló teljesítményt nyújtott mind köridő, mind munkabírás terén. Egy F2-es ülés is szóba jöhet közben 2018-ra.

Hogyan gondol a jövő évre Lando Norris a McLarennél? „Ez aztán nagyszerű lenne, ha sikerülne! Egyre több tesztelésen szeretnék részt venni. Igaz, az augusztusi, magyarországi teszt óta pontosan tudom, mire számítsak, már ismerem a tesztnapok csínját-bínját és képes lennék egyre többet kihozni magamból, még többet, mint nyáron” – nyilatkozta a fiatal brit tehetség.

A McLaren Norrisszal tovább erősödhet jövőre


„A tempómon még jócskán tudnék tovább is javítani, amikor már teljesen összebarátkoznék az autóval. Ha pedig esetleg valamelyik pilótával történne valami váratlan probléma és engem választanának a pótlására, magabiztosan ugorhatnék be helyette és képes lennék magas szinten versenyezni” – tekintett előre a lehetséges jövőre Norris.

Az Euro F3 idei bajnoka azt is elmondta, hogy nem is mert arra gondolni még az idény elején, hogy azonnal, újonc évében megnyerheti a sorozatot, a legszebb álmaiban is csak arra számított, hogy az összetett dobogós helyezés összejöhet. Ehhez képest legutóbb Hockenheimben az első versenyen bebiztosította bajnoki címét. Az jelenleg a célkitűzése, hogy a Formula-1-ben is mindenkit bámulatba ejtsen a gyorsaságával. A Hungaroringen már le is tette a névjegyét, azóta mindenki megjegyezte a nevét a száguldó cirkuszban. Hamarosan egyre többet hallhatunk a fiatal tehetségről.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: