DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

A Mercedes válasza: „Mi nem a tökünkkel gondolkodunk”

Nemrég Helmut Marko, a Red Bull mindenese megjegyezte: csak az ő csapata „eléggé tökös” ahhoz, hogy megadja a lehetőséget fiatal pilótáknak. Toto Wolff válaszolt erre és Verstappenékkel való találkozóiért kapott kritikára is.

„A Red Bull, összehasonlítva a Ferrarival és a Mercedesszel, eléggé tökös ahhoz, hogy ifjoncokat tegyen be az autóiba. Vannak ötleteink, és mihelyst döntöttünk, mindenkinek a tudtára adjuk majd” – mondta Helmut Marko Red Bull-tanácsadó Pierre Gasly Toro Rossóval való bemutatkozása kapcsán.

Mikor Toto Wolffot, a Mercedes sportigazgatóját szembesítették a kijelentéssel – a csapat Nico Rosberg idén megüresedett helyére saját neveltjét, Pascal Wehrleint is beültethette volna, de végül Valtteri Bottasra esett a választás –, az osztrák így válaszolt a Bild újságnak: „Az igazat megvallva mi itt a Mercedesnél inkább a fejünkkel gondolkodunk, nem a tökünkkel.”



Marko – aki ritkán fojtja vissza véleményét, a japán hétvégén például arról beszélt, Felipe Massának már vissza kellene vonulnia – egy másik alkalommal is rosszallóan beszélt Wolffról: szerinte nem stílusosak a Mercedes-főnök találkozói Jos Verstappennel. Előfordul, hogy Wolff besétál a Red Bullhoz, hogy Max Verstappen apjával beszéljen, miközben a pletykák szerint a Mercedes a legnagyobb sztároknak kijáró 20 millió fontot is kifizetne a versenyzőnek 2019-es csatlakozásáért.

„Én és Jos már azóta jó kapcsolatban vagyunk, hogy Max a közelében sem járt a Formula-1-nek” – magyarázta a találkozókat Wolff, melyeken néha Verstappen menedzsmentjének tagjai is részt vesznek. „Ez nem más, csak baráti kávézás.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: