DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
F1

Sainz: Nincs miért bocsánatot kérnem

Bár a spanyol nagyon sajnálja azt a Jolyon Palmert, akinek a helyére érkezik a Renault-nál, nem érzi, hogy akár csekély mértékben is felelős lenne azért, mert az enstone-i F1-es alakulat megvált a brit pilótától.

Első ízben váltott csapatot a Forma-1-ben Carlos Sainz: az elmúlt szűk három évet a Toro Rossónál töltő spanyol a Renault színeiben fog versenyezni Austintól, Nico Hülkenberg csapattársaként. A német egyértelműen felülmúlta Jolyon Palmert, s bár Sainzot sokkal jobbnak tartják nála, a Red Bull védence nagy kihívás előtt áll. „Nem lesz könnyű Hülkenberg szintjét hozni, hiszen már 16 versenyt teljesített egy olyan autóval, amelyet én soha nem vezettem. Bele fog telni egy kis időbe, amíg hozzászokok majd” - idézte a gp247.com a spanyolt.



„Az a célom, hogy a lehető leghamarabb felérjek az ő tempójához, de ez nem jön magától. Keményen meg kell dolgozni érte. Ez főleg adatelemzésből áll, és annak megtanulásából, hogy hogyan kell vezetni az autót” - mondta a madridi, aki a japán hétvégén fél órával a hivatalos bejelentés előtt tudta meg, hogy az USA Nagydíjon már nem a faenzaiaknál fog vezetni. Ami Palmer távozását illeti, hozzátette: „Persze sajnálom, hogy el kellett hagynia a Renault-t, és a Forma-1-et, de ez nem az én döntésem volt, és nem is az én hibám. Semmiért sem kell bocsánatot kérnem.”

Érdekes módon a Toro Rossót és a Renault-t mindössze tíz egység választja el egymástól a konstruktőri tabellán, előbbi pontjainak többségét pedig éppenséggel Sainz szerezte. A spanyol azonban izgatottan várja az új kihívást: „Nem képzeltem volna, hogy máshol fejezem be a szezont, mint a Toro Rosso, de a korai kezdet nagyon fontos számomra. Ez a négy verseny segíteni fog nekem jövőre, és ha sikerülne néhány extra pontot szereznem, annak még jobban örülnék.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: