DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 8. vasárnap
F1

Raikkönen csak a csapatára lehet büszke, de legalább vállalja a felelősséget

Bár a Ferrarinak sikerült megjavítania a finn F1-es pilóta autóját, gyenge időmérős eredménye miatt és rajtbüntetésének köszönhetően csak a 11. pozícióból vághat neki a Japán Nagydíjnak.

Nem kezdődött fényesen Kimi Raikkönen szombati napja: a Jégember a harmadik szabadedzésen összetörte az SF70H-t a Degner 2-ben, s amellett, hogy a kőkemény két óra várt a Ferrari szerelőire az időmérőig az újjáépítés miatt, váltót is kellett cserélni az autóban. A nem 100%-os modellel a finn több mint 1,1 másodpercet kapott a pole-pozíciót megszerző Lewis Hamiltontól, a topcsapatok leggyengébbjeként végezve, így hatodik helye azt jelenti, hogy vasárnap csak a 11. pozícióból várhatja a piros lámpák kialvását.

 



„A csapat nagyszerű munkát végzett azok után, hogy hibáztam” - mondta az időmérő után Raikkönen. „Persze ki kellett cserélnünk a váltót is, ezért távol álltunk a tökéletes felkészüléstől. Ennyire tellett ma. Az autó remek volt, de keményen kellett nyomnom, és hibáztam is az első körömben. A második próbálkozás egészen átlagosra sikeredett, trükkös volt az egész a korábbi hibámat követően - minden annak a következménye volt, hogy a legrosszabb pillanatban törtem össze az autót.”

A finn arra is kitért, hogy a mezőny közepéről mire lehet képes vasárnap: „A rajtpozíciónk messze nem ideális, de jó autónk van - meglátjuk, ez mire lesz elég”” - tette hozzá Raikkönen, aki a tavalyi Magyar Nagydíj óta nem indulhat ilyen rossz pozícióból, akkor a 14. helyről kezdhette meg a felzárkózást. A 2007-es bajnok egyébként idén még egyszer sem állhatott fel rosszabb helyre az ötödik rajtkockánál.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: