DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 8. vasárnap
F1

Vandoorne kész átvenni a McLarent Alonsótól

A fiatal belga F1-es pilóta szerint ő már készen áll arra, hogy átvegye a stafétát Fernando Alonsótól, amennyiben utóbbi távozik - már most is sokat dolgozik a gyárban, támaszkodik rá a csapat.

Bár a szezon elején még bizonytalankodott, az utóbbi futamokon már rendre meggyőzően teljesít az újonc Stoffel Vandoorne - a belga F1-es pilóta felnőtt Fernando Alonso szintjéhez, sőt, Malajziában egyértelműen elé is került. Vandoorne úgy érzi, hogy készen áll arra, hogy vezesse a McLarent, mint csapatot, ha Alonso távozik.

"Százszázalékosan készen állok, ez teljesen biztos" - mondta Vandoorne a kérdésről a racer.comnak. "Szerintem minden a jó irányba halad, a csapat jelentősen támaszkodik rám, mivel nagyon sok időt töltök a gyárban, az aerodinamikai részlegen, a szimulátorban, vagy a többi technikussal. Szóval abszolút kész vagyok a csapat élére állni" - magyarázta.

vandoorne_1



"Úgy értem, hogy Fernando nyilván nem lesz mindig itt, szóval nem tudhatom, hogy meddig marad a Formula-1-ben, vagy hogy meddig marad nálunk. Én saját magammal törődöm, őszintén szólva nem gondolok túl sokat a csapattársamra és igyekszem komolyan felkészülni a jövőre" - tette egyértelműbbé mondandóját a belga.

Az is szóba került, hogy vajon a McLaren képes lehet-e a Red Bull szintjére felnőni a következő szezonban a Renault-motoroknak köszönhetően. "Szerintem megverhetjük őket, igen. Azt nehéz megmondani, hogy mekkorát léphetünk előre, de az biztos, hogy jobb lesz, a Red Bull egyértelműen egy viszonyítási pont nekünk is. Az lehet a célunk, hogy nagyon közel kerüljünk hozzájuk, de majd meglátjuk."

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: