DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Ricciardo nem félti az ülését

Daniel Ricciardo szerint valóban rendkívül jó a Red Bull kasztnija, nem is félti jövő évi szerződését, annak ellenére, hogy Helmut Marko szerint az ausztrál eladó. Valóban teljesen biztos az ötszörös futamgyőztes helye jövőre?

A hivatalos sajtótájékoztatón újságírói kérdésekre válaszolt a Red Bull ausztrál pilótája, aki rendkívül örül annak, hogy az elmúlt helyszínek mindegyikén nagyon versenyképesnek bizonyult a lóerőhátránytól szenvedő Red Bull. Legutóbb, Malajziában Max Verstappen csodálatos versenyzéssel futamgyőzelmet aratott, tehát van mire építenie a bikáknak.

„Ha nem is a legjobb autó a miénk, biztosan nagyon közel vagyunk hozzá. Főleg az első versenyekhez képest látványos a különbség ebben az évben. Monzában és Szingapúrban is saját magunkat leptük meg a vasárnapi kiváló teljesítménnyel. Malajziában szintén pokoli gyorsak voltunk, ha a Ferrarik az első sorból indultak volna, azért nehéz lett volna őket is elverni, de nagyon közel vagyunk, nem lehetetlen, hogy sikerült volna. Szerintem Suzuka ismét egy olyan pálya, amin meg tudjuk magunkat mutatni, alig várom, hogy pályára guruljunk” – nyilatkozta Daniel Ricciardo.

Helmut Marko úgy fogalmazott a héten, hogy Daniel Ricciardo eladó, megfelelő összegért vihető a Red Bulltól. Okoz ez vajon bármilyen problémát a pilótánál, félti-e az állását a bikáknál, hogy esetleg 2018-ra lecserélnék bárkire? „Az egyetlen dolog, ami ezzel kapcsolatban biztos, hogy a jövő év végéig szól a szerződésem, Marko úr nyilván nem 2018-ra gondolt, hanem későbbre” – reagált a felvetésre az ausztrál.

Ricciardo szerint nem kérdés, hogy 2018-ban a Red Bull pilótája lesz


„99,9%-ban biztos vagyok abban, hogy jövőre is a Red Bullnál fogok versenyezni, Marko biztosan 2018 utánra gondolt, de köztünk még semmilyen tárgyalás nem zajlott 2018 utánról. Nem igazán hiszem, hogy már a ’18 utáni időszakra is tisztán látható elképzelései vannak. Malajzia után nem volt éppen csalódott, jól érezte magát, az én helyzetemmel sincsen semmi gond” – tette hozzá Ricciardo.

Az ausztrál arra is felhívta a figyelmet, hogy a csapat erősödését azon is le lehet mérni, hogy az év elején Valtteri Bottas is elérhetetlen távolságra volt a bikáktól, az utóbbi négy futamból pedig háromszor előtte végzett, ebből két alkalommal meg is tudta előzni a versenyeken a finnt. Igaz, ebben némileg benne van Bottas formahanyatlása is. Ha megmaradna ez a tendencia, akkor a világbajnokság harmadik helyén végezhetne Ricciardo.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: