DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Massa nem aggódik a Kubica-di Resta teszt miatt

A brazil F1-es pilóta szerint bármit is produkál a két versenyző a Hungaroringen, az nem lehet olyan mérvadó, mint amit ő adott már a csapatnak és az egész sportágnak az utóbbi években.

Ahogy arról már beszámoltunk, a hírek szerint Robert Kubica és Paul di Resta egymás ellen fog "versenyezni" a Hungaroringen a Williams egyik 2018-as F1-es üléséért, az istálló 2014-es autójával - Lance Stroll is ilyennel tesztelt az utóbbi időben. A visszatérésre készülő lengyelnek egyelőre nincs más esélye 2018-ra, csak a grove-i istálló, di Resta pedig remekül ment éppen a Hungaroringen idén, így ő is szóba került a csapatnál - ahol ezek szerint Felipe Massára már nem tartanak tovább igényt. Azt ugyanis nehéz elképzelni, hogy Strolltól válnának meg.

massa1



"Szerintem ez nem változtat semmin az én szempontomból" - nyilatkozta erről a tesztről az ügyben érintett Felipe Massa is, aki szerint az, hogy ki mire képes egy 2014-es autóval, nem reprezentatív. "A Williams százszázalékosan tudja, hogy én mit adhatok a csapatnak és még ha tesztel is valaki egy évekkel ezelőtti autóval, az teljesen más. Azt nem lehet túl sokra értékelni."

"Kiélvezem az évad hátralévő versenyeit, megpróbálom a legjobb formámat hozni, aztán meglátjuk, hogy mi lesz jövőre. Szerintem tudok még egy nagyszerű évet produkálni, sokat adhatok a csapatnak, ahogy adtam is már elég sokat. Azonban nem én döntök, hanem a csapat, viszont sokat adtam már a Williamsnek és az F1-nek, ha az emberek azt akarják, akkor maradok."

A brazil azt is hozzátette, hogy nincs határidő, ameddig el kell dönteni, hogy mi lesz a jövőjével, majd meglátják, hogy hogyan alakulnak a dolgok.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: