DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 8. vasárnap
F1

A Red Bull miatt nagy a nyomás a McLarenen

Legalábbis ez a véleménye a 2018-as terveiről még nem nyilatkozó Fernando Alonsónak - a spanyol szerint jövőre nem lehet kifogása a wokingi F1-es alakulatnak, ha a győzelemért akarnak harcolni.

A Red Bull idén már második alkalommal vitte győzelemre Renault-motorral felszerelt RB13-as autóját: amíg Bakuban megszerzett első helyükben a szerencse is közrejátszott, Sepangban erőből múlták felül a mezőnyt - nem csoda, hogy a csapat elégedett a szezon második felében látott fejlődéssel.



Mindez önbizalommal is eltöltheti a francia erőforrásokat 2018-tól igénybe vevő McLarent, Fernando Alonso azonban úgy gondolja, a bizonyított motor mellett csapatának nem lesz kifogása jövőre, ha győzelemért akar majd harcolni.

„Monzában remek teljesítményt láthattunk a Red Bulltól, amely erőpályának számít” - idézte a spanyolt a Motorsport „Nagyon örültünk a teljesítményüknek. Malajzia újabb előrelépést jelentett, hiszen eső, eltérő stratégia, vagy bármi más nélkül győzték le a Mercedest. Jó volt látni, de ez egyúttal nyomást is helyez a McLarenre, hiszen a karosszériájuk nagyszerű és hatékony. Ezen a téren nekünk is el kell végeznünk a feladatot, hiszen bebizonyították, hogy a motor képes a győzelemre.”

„A karosszéria teljesítményének fel kell érnie hozzá, ez pedig komoly kihívás számunkra” - mondta Alonso, és amikor azt kérdezték tőle, hogy a McLaren valódi kihívója lehet-e a Red Bullnak 2018-ban, így válaszolt: „Igen, úgy vélem. A legnagyobb kihívást az jelenti, hogy a McLaren előre jutni? Persze a McLarennek egy csapattól sem kell tartania, mert bárkit le tud győzni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: