DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Verstappen még nyerhet futamot idén

Két korábbi holland F1-es pilóta is úgy véli, hogy a sepangi győztes nem utoljára állt a dobogó tetején 2017-ben, mindehhez csak a balszerencséjét kell maga mögött hagynia.

Max Verstappen hosszú negatív szériát zárt le a Malajziai Nagydíjon aratott győzelmével: miután remek versenyzéssel dobogót szerzett Kínában, hét kiesést könyvelhetett el (háromszor baleset, négyszer technikai hiba miatt), miközben csak öt pontszerzést számlált. Csapatfőnöke, Christian Horner szerint Verstappen olyan, mint annak idején Sebastian Vettel, egy korábbi F1-es pilóta pedig úgy véli, csak szerencsére van szüksége ahhoz, hogy még idén meg tudja ismételni sepangi teljesítményét.



„Ha Max nem szenvedett volna folyamatosan aránytalanul sok balszerencsétől, már két, vagy három versenyt is nyerhetett volna” - idézte az F1i.com Jan Lammerst, a 41 versenyen induló holland expilótát. „Szerintem a Red Bull önerőből meg tud nyerni legalább egyet a hátralévő öt verseny közül, már most, Suzukától kezdődően. Maxra eléggé rájárt a rúd mostanában, így a szerencse igazán rámosolyoghatna már.”

Verstappen édesapja, a fia győzelmét könnyes szemmel végignéző Jos hasonló véleményen van, mint honfitársa: „Ez csak az első győzelem volt egy hosszú sorozatból” - nyilatkozta a holland a De Telegraaf című lapnak. „Szeretném ezt gondolni, és remélem, hogy előbb vagy utóbb ehhez fogunk hozzászokni. Most a rivaldafényben sütkérezik, és minden lehetőséget meg kell ragadnia a dobogóra.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: